önkéntesek

2017.12.16. 07:56

Vérüket adják mások életéért

Városi véradó ünnepséget rendeztek a Juno Hotel különtermében, ahol azokat a komáromiakat és környékbelieket köszöntötték, akik tízszer, hússzor, harmincszor, negyvenszer vagy ötvenszer nyújtották karjukat és adtak vért.

Nagy T.

– Vért adni igazán különleges dolog: magát nyújtja át az ember. A véradás semmihez nem fogható, olyan önzetlen emberi megnyilvánulás, amely a legmagasabb erkölcsi elismerést kell, hogy kapja – fogalmazott köszöntőjében Hamburgerné Ujvári Irén, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei igazgatója, aki hozzátette: az idén 136 éves vöröskereszt a magyarországi önkéntes és térítésmentes véradás-szervezést 1939 óta végzi. Ezen idő alatt több millióan adták vérüket önként, számukra ismeretlen emberek megmentésére.

– Amikor a világ embertelenségeit látjuk – a sok szenvedést, éhezést és a háborúkat –, létezik az emberek egy csoportja a világban és hazánkban, akik másokon segítenek. Az önzetlenségüket mi sem bizonyítja jobban, hogy a véradók sohasem tudhatják meg kihez, mikor, mekkora szükségben érkezett meg legdrágább adományuk, a saját vérük – hangsúlyozta Hamburgerné Ujvári Irén.

A megyei igazgatót bemutatta a jelenlévőknek a komáromi terület új koordinátorát, Oláh Gábort, aki a szervezői feladatokat látja el a városban és környékén. Hamburgerné Ujvári Irén az esemény végén kiemelte, hogy az ünnepek idején is szükségük van vérre, ezért kéri a véradókat, hogy az adventi véradás-sorozaton minél többen vegyenek részt és adományozzanak vért karácsonyra.

A többszörös véradókat oklevéllel és egy kedves ajándéktárggyal Pöltl Jánosné, a Magyar Vöröskereszt Komárom területi elnöke, valamint László Katalin, a Vöröskereszt megyei szervezetének vezetőségi tagja köszöntötte. Az ünnepségen a Garabonciás Táncegyüttes kamara csoportja működött közre, ők a közelmúltbann adtak nagy sikerű gálaműsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!