felújítás

2018.03.31. 07:01

Három település közlekedését tehermentesíti a félmilliárdos beruházás

Megkezdődött a Környe és Tata közötti út felújítása a Bridgestone előtti körforgalomtól a községig terjedő szakaszon. A megújuló összekötő út három település, Oroszlány, Tata és Tatabánya forgalmát enyhítheti majd.

Veizer Tamás

Bencsik János (balra), Czunyiné dr. Bertalan Judit és Barabás Zsolt a tájékoztatón

Fotó: Mazán Tibor

Megkezdődött a Velence–Csákvár–Tata közötti, 8119. számú összekötő út 3,5 kilométeres szakaszának átépítése. A helyszínen Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő a beruházás gazdasági jelentősége mellett azt emelte ki, hogy biztonságosabbá válhat a közlekedés ezen az útszakaszon, ugyanakkor Oroszlány ipari parkjának cégei könnyebben érhetik el az autópályát. A környei önkormányzat ugyanis ezen a szakaszon a vízelvezető rendszer kiépítésével oldja meg a csapadékvíz elvezetését.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője elmondta: a kapcsolati háló fontos eleme ez az útszakasz: tíz évvel ezelőtt a Bridgestone gumitermékgyártó hazai leányvállalatánál építették ki a körforgalmat és építették át az utat Tatáig, hogy a tatabányai ipari park cégei könnyebben eljussanak az autópályáig. A nehézjárművek így kikerülhették Tatabánya belterületét. Most csaknem félmilliárd forintnyi beruházásban megújul a pályatest Környe és a tatabányai ipari park előtti körforgalom közötti szakasza.

Bencsik János (balra), Czunyiné dr. Bertalan Judit és Barabás Zsolt a tájékoztatón
Fotós: Mazán Tibor

A fejlesztés révén könnyebben elérhetőbbé válik az oroszlányi cégek számára az M1-es autópálya a tatai lejárónál, csökkenhet a kamionforgalom Környén és Tatabányán, a Győri úti csomópontnál, javul az utak áteresztő képessége. A megyeszékhely legforgalmasabb részén, a Rákóczi út és a Győri út kereszteződésénél a napokban kezdődött meg a teljes útfelújítás.

Barabás Zsolt, a Magyar Közút Zrt. Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának igazgatója elmondta: két rétegben erősítik meg a burkolatot, a kis sugarú ívekben padka rázóburkolatot építenek ki, jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Tata felé vezető útkereszteződésben, és forgalomcsillapító kapuzatot alakítanak ki Környe határában. A környei önkormányzat autóbuszöblöt alakít ki a tagyospusztai leágazásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!