Bikarodeó

2017.08.10. 14:22

Nem csak autók látogatnak a hétvégén Komáromba

A 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál közönségét a négykerekűek mellett négylábúak is szórakoztatják majd, hiszen már harmadik éve szervezik meg a Közép-Európa Bika Rodeó Bajnokság elődöntőjét pénteken 17 órától, döntőjét pedig szombaton 18 órától.

K. D.

Érkezik majd 2014 egyik legkarakteresebb újonca, Napóleon, Sakál, aki nevét az első bemutatkozásakor hallatott pokoli üvöltéséről kapta, Galway, akinek agresszív viselkedése és nem mindennapi mozgása felejthetetlen, a nemcsak szép és mozgékony, de bátor Suffering, a riderek réme, Majdmeg, akit beajánlottak a rodeóra, mert más volt, mint a többi bika. Olyan elemek figyelhetők meg a mozgásában, amit másoknál nem látni. Ezzel a „Majdmeg” tudod stílussal lopta be magát a csapat és a nézők szívébe. De hogy teljes legyen a sor, porondra lép Randemúú, Húú és Blondy Killer is.

Ők és a riderek küzdelme, azaz a bikák és az őket lovagló emberek harca igazi adrenalinszint-növelő programnak, ígérkezik. Élő bikák a porondon, emberek és állatok csapnak össze a Monostori erőd falai között, ahol a vakmerőségen, gyorsaságon és ügyességen múlik a győzelem. A versenyfutamok között vadnyugati stílusú bemutatók és a hazai westernlovaglást felvonultató műsorszámok teszik teljessé majd a show-t.

A kuriózumnak számító sportág kulisszatitkaiba és a riderek, bullfighterek életébe Nádor József, a Tyuxi Rodeó atyja, a Magyar Rodeó Egyesület elnöke vezetett be: – A bullfightereket (rodeóbohócokat) az őrültség kell, hogy vezesse. Mikor egy bikát kell eltéríteniük a rider elől, akkor nincs idejük gondolkodni, azonnal kell cselekedni, még ha ez a testi épségük kockáztatásával jár is. Ezt a sportot csak elhivatottsággal lehet és érdemes űzni. Állat és ember együtt edz, erősödik és versenyzik. A ridereket a szerencse párosítja a bikákkal, de egyébként mindenki a legkeményebb, legvadabb ellenfelet szeretné, hiszen így a legnagyobb a dicsőség! – hangsúlyozta Nádor József.

A szervezők úgy fogalmaztak: a bikák és a rodeósok küzdelme felejthetetlen élményt ígér az egész családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!