alakuló ülés

2019.10.28. 07:31

Alpolgármester maradt Rajnai Gábor, az új pedig Szabó Mihály lett Oroszlányban

Az új oroszlányi képviselő-testület alakuló ülésén Lazók Zoltán polgármester mellé két alpolgármestert választottak.

W. Zs.

Az új oroszlányi képviselő-testület alakuló ülésén Lazók Zoltán polgármester mellé két alpolgármestert választottak.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

– Rengeteg tervünk van, és szeretném, ha ezek nem maradnának az asztalfiókban – fogalmazott beszédében Lazók Zoltán (OLPK) újraválasztott polgármester a megválasztott képviselő-testület alakuló ülésén, amelynek a városháza tanácsterme adott otthont. Szerinte csak az együttműködés, a megértés és a kölcsönös támogatás biztosíthat olyan légkört, ahol az eredmények kézzelfoghatók és bizonyítják a közös akaratot.

– Szerencsésnek érzem magam, hogy több más támogató civil és politikai szervezet segítségével sikerült olyan programot elkészíteni, amely a város élhetőbbé és kellemesebbé tételét tűzte ki célul, és erre a mögöttem álló tettre kész csapat a biztosíték – nyilatkozta Oroszlány első embere, majd átadta a szót Németh Gábornak.

A helyi választási bizottság elnöke a választás eredményeit ismertette a szép számú közönség előtt. Mint mondta, az önkormányzati választás rendben lezajlott, eredménye jogerőre emelkedett, és nem érkezett fellebbezés. Második napirendi pontként a 12 tagú testület felesküdött arra, hogy a város érdekeit szolgálva végzi munkáját az elkövetkezendő öt évben. A grémium voksolt a szervezeti és működési szabályzatukról, majd egyhangú döntés született az alpolgármesterek kilétéről.

A képviselők főállású alpolgármesternek választották Szabó Mihályt (OLPK), valamint társadalmi megbízatású alpolgármester lett Rajnai Gábor (OLPK). Utóbbi lett a polgármester általános helyettese is. A döntéshozók között – az OLPK-n túl – négy Fidesz–KDNP-képviselő foglal helyet: Vargáné Vojnár Katalin, Gyuga Mihály József, Molnár István, Papp Péter.

Nemzetiségek

Németh Gábor, a helyi választási bizottság elnöke részletezte az eredményeket. A 196 választásra jogosult állampolgár szerint a szlovák önkormányzatban Szabó Istvánné, Bíró Józsefné, Bekéné Sziráki Marianna, Tóth Istvánné és Viczena Miklós foglal helyet. A roma önkormányzatot pedig Budai Tibor, Makrai László Mihály, Poczók János, Babai János, valamint Molnár Csaba Sándor alkotja, akikre összesen 566-an szavazhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!