3D

2021.11.20. 14:40

Élménybusz járt Tardoson, VR-szemüveget és mini drónt hozott a gyerekeknek

Utazó Digitális Élményközpont „járt” a településen. A 3D-nyomtató, a VR-szemüveg, a Lego robot és a mini drón, amit hozott, nagy örömet szerzett mindenkinek.

Petrik J.

Utazó Digitális Élményközpont „járt” a településen. A 3D-nyomtató, a VR-szemüveg, a Lego robot és a mini drón, amit hozott, nagy örömet szerzett mindenkinek.

Forrás: beküldött

A Digitális Jólét Program (DJP) – amelynek keretében a tardosi önkormányzat is nyert eszközöket – akciójára november elején, a DJP-mentorok közösségi oldalán lehetett jelentkezni. Megyénkből hat településnek kedvezett a szerencse, köztük Tardosnak is.

A helyi mentor, Csabán Tibor, és a Vaszary János Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Tagintézménye vezetője, Csiszár Sára között időpont-egyeztetésére is szükség volt, mivel délelőtt, tanítás idején jött az „élménybusz”. A kompromisszum az lett, hogy az alsósok és az ovisok vehettek részt a bemutatón, a közösségi ház színháztermében.

A közönség kedvence a rövid, de kalandos utazást imitáló VR-szemüveg volt (Fotó: beküldött)

A 3D-nyomtató, a VR-szemüveg, a Lego robot és a mini drón egyaránt vonzó volt mindenkinek. Egy 3D-nyomtató tavaly – szintén a Digitális Jólét Programnak köszönhetően – három napig állt a tardosiak rendelkezésére, kipróbálhatták gyerekek és felnőttek is szakértő segítség mellett.

A mostani programon Pikó Tamás és munkatársa meséltek az eszközök fejlődéséről és prezentálták is az elmondottakat. A legnagyobb sikere a VR-szemüvegnek volt, amely segítségével rövid, de kalandos utazáson vehettek részt az információra éhes, csillogó tekintetű érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!