vandalizmus

2021.08.04. 10:54

Értelmetlen dühöngés: a Dunában végezte a virágtartó (képek)

Nagy felháborodást váltott ki a lakosság körében, hogy a napokban valaki újra a Kis-Duna sétányon található virágokon vezette le a dühét.

W. P.

A virágtartó edény sarka is megsérült

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Hernádi Ádám, a város polgármestere néhány fotót is közzétett a közösségi oldalán a rongálásról.

Az elkövető olyan jó erőben volt, hogy nemes egyszerűséggel letörte a strandfürdő bejáratához közeli lépcsőnél található tartót, a benne lévő virágok a lépcsőn kötöttek ki, míg a betonedényzet a Dunában landolt.

A virágtartó edény sarka is megsérült
Fotó: W. P. / 24 Óra

Június elején ismeretlenek kiszedegették az ágyásokba helyezett növényeket. Helyszíni szemlénk alkalmával akkor azt tapasztaltuk, hogy egyes tartókból csak néhány példány hiányzott, míg másokat teljesen szétloptak.

Ezt követően Hernádi Ádám " target="_blank" rel="noopener noreferrer">elhelyezett néhány virágot a Kapcsolatok Háza udvarán, és közösségi oldalán azt írta, bárki vihet belőlük, akinek szüksége van rá. Továbbá azt kérte a városlakóktól, hogy ne bántsák a közterületre elültetett virágokat, mivel a település szépsége közös érdekük. A gesztust pozitívan értékelték a helyiek, akik azt is remélik, hogy a virágtolvajok, illetve vandálok végre befejezik a tevékenységüket és megkímélik a növényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!