tatabánya

2021.07.05. 12:09

Bejárhatták végre a Tulipános Házat a képviselők, bizottság követi majd a javításokat

Balesetveszélyesek a különböző magasságú lépcsők, a kerítés, valamint egy üvegkorlát szintén veszélyforrás a felújított Tulipános Háznál.

T. Z.

Balesetveszélyesek a különböző magasságú lépcsők, a kerítés, valamint egy üvegkorlát szintén veszélyforrás a felújított Tulipános Háznál.

Forrás: Schmidt Csaba/Facebook

Legalábbis ez derült ki azon a bejáráson, amit Schmidt Csaba Fidesz-frakcióvezető kezdeményezett, és a városfejlesztési bizottság tagjain kívül Szücsné Posztovics Ilona polgármester is részt vett rajta.

Mint ismert: a város egyik ikonikus épületét felújították és az önkormányzat a kivitelezőtől még tavaly átvette. Ugyanakkor a mai napig sincs használatbavételi engedély. A hibák kapcsán felvetődött a kivitelező felé az ilyen esetekben indokolt kötbérezés, ám ezzel nem élt a városvezetés.

Schmidt Csaba a városfejlesztési bizottság tagjaival, Boda Bánkkal, László Attilával, Nagy Bélával, Takács Péterrel és Vejtey Miklóssal már régebben is szeretett volna a helyszínen tájékozódni a hibákról, de akkor csak külső bejárást tarthattak, mert dr. Verhóczki Zita jegyző a vészhelyzetre hivatkozva elutasította a bizottság kérését.

Schmidt Csaba a mostani bejárás kapcsán közölte: a használatbavételi eljárás felfüggesztését tavaly a hivatal kérte. A bejáráson ígéretet kaptak arra, hogy július elején, a garanciális bejáráson a talált hibákat a városvezetés felveti majd. A frakcióvezető szerint a nagyobb hibák mellett közel 130 ajtót kell újrafesteni, az előtér padlóburkolatát ki kell javítani, pótolni kell a hiányzó lámpákat és technikai eszközöket. A képviselő ígéretet tett arra, hogy a bizottság követi a javításokat, ezért a következő bizottsági ülésre javasolja, hogy a városvezetés havonta számoljon be a helyzetről, mert a javítható hibák miatt egy éve nem tudják a városlakók birtokba venni az épületet. Tovább követik, hogy milyen jogi lépéseket tesz a kivitelezővel szemben a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!