Siker

2023.01.29. 17:47

A TSC-s vívólány, Muhari Eszter bronzérmes Dohában

Egyetlen tuson múlott a döntő, ám Muhari Eszter így is nagyot alkotott a párbajtőrözők dohai Grand Prix-versenyén azzal, hogy bronzérmet szerzett.

Herczeg István

Muhari Eszter bronzérmes

Forrás: MTI

Két magyar lépett pástra a női párbajtőrözők dohai Grand Prix-viadalának főtábláján. Azt már a rajt pillanatában láthattuk, ha Kun Anna (OMS Tata) és Muhari Eszter (Tatabányai SC) sikerrel veszi az első két kört, egymás ellen kell megküzdeniük a nyolc közé jutásért. Így történt, ugyanis mindkét lány megnyerte az első két asszóját, így jöhetett a magyar párharc a nyolcaddöntőben, ahol ezúttal a fiatalabb, vagyis Muhari Eszter diadalmaskodott.

Aztán az Amerikai Egyesült Államokban tanuló 20 esztendős lány nem állt meg itt, a négy közé is bejutott. Itt a világbajnok brazil-olasz Moellhausen állította meg Eszter menetelését, így a Tatabányai SC vívója élete első felnőtt GP-döntőjében egészen a dobogóig vívta magát, és bronzérmet szerzett.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában