Rögbi

2022.05.24. 07:26

Nincs meg a mesterhármas: az Esztergomi Vitézek ezúttal elveszítették a döntőt

A Szegedi Gorillák jobbnak bizonyult a bajnoki döntőben.

Kun Attila

A Vitézek (pirosban) az alapszakaszban mindkétszer legyőzte a Gorillákat, ezúttal azonban alulmaradt

Forrás: 24 Óra

Rögbi, NB I., férfi, XV., bajnoki döntő
Esztergomi Vitézek RAFC–Fit World Gorillák RC Szeged 19-32 (14-17)
Budapest Rugby Center, vezette: Mihai Vacaru (román).

Esztergomi Vitézek: Heckel, Bende, Cira, Stavila, Vodicska, Ágotai, Sőlősi D., Koller, Zaiba, Visi P., Csapó 5, Tímár, Sovány 5, Suiogan T., Collet 9. Csere: Visi B., Rácz, Volentér, Szakály, Szóda, Suiogan K., Remsik, Stiglmayer. Edző: Sőlősi László.

A találkozót megelőző napokban edzésen sérült meg az esztergomi csapat legeredményesebb játékosa, Kiss Kornél, emellett három 18 éven aluli rögbisére sem számíthatott Sőlősi László edző, akik Franciaországban vettek részt nemzetközi tornán a magyar válogatottal. Köztük volt a csapat szezonbeli legcélerősebb játékosa, Kade Zsombor is. A sérüléssel küszködő csapatkapitány, Stiglmayer Márk viszont az utolsó pillanatban csereként vállalni tudta a játékot.

A kétszeres címvédő Vitézek már a 3. percben megszerezte a vezetést egy büntetőrúgással, erre azonban egy céllal válaszolt az ellenfél. Rövid ideig vezetett azonban csak a Szeged, egy újabb büntetőt kihasználva egypontos előnyre tett szert az Esztergom. A Tisza-partiak saját fizikális játékukat remekül játszva tolongással kétszer is átjutottak a célvonalon, Sovány 40 méteres elfutását követően és újabb rúgásokkal sikerült a félidő végére hárompontos hátrányig felzárkóznia a bajnokcsapatnak. Csapó céljának köszönhetően a találkozó utolsó 20 percére már csak egy pont volt a szegediek előnye, a hajrában azonban a gorilláknak sikerült koncentráltabbaknak maradniuk és újabb sikeres akciókkal újabb pontokat szereztek. Ezzel a győzelemmel a Szegedi Gorillák története első bajnoki címét szerezte meg, a 15-szörös győztes Vitézek azonban továbbra is toronymagasan vezeti a hazai örökranglistát. 

További eredmények: a 3. helyért:
Battai Bulldogok SZVISE–Budapest Exiles RC 48-19 (19-7)
A bajnokság végeredménye: 1. Fit World Gorillák RC Szeged, 2. Esztergomi Vitézek RAFC, 3. Battai Bulldogok SZVISE, 4. Budapest Exiles RC, 5. Kecskeméti ARC, 6. Debreceni EAC Huszárok.

NB II, a 3. helyért:
Fekete Sasok–Haramiák 41-20 (26-10)
Az NB II. végeredménye: 1. Honfoglalók RC, 2. Fehérvár RC, 3. Fekete Sasok, 4. Haramiák, 5. Bp. Kosok, 6. Szekerce.

Osztályozós meccs az NB I-es tagságért:
Honfoglalók RC–Debreceni EAC Huszárok 36-19 (17-0)
A Vitézek csapatai az elmúlt hetekben több komoly sikert is arattak. A Sőlősi Darius edzette U17-es fiúgárda a Budapet Rugby Centerben rendezett országos bajnoki döntőn a Honfoglalók RC 35-22-es legyőzésével szerezte meg az aranyérmet, míg a női felnőttcsapat (edző: Bíró Gábor) a harmadik, az U16-os lánycsapat (edző: Szilágyi Vivien) pedig a fiúkhoz hasonlóan az első helyen végzett az országos bajnokságban.   

Címkék#rögbi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!