Hírek

2004.10.19. 07:41

Kiállítások a Sportmúzeumban

Három, a tisztességes versenyzés eszméjét népszerűsítő kiállítást nyitottak meg tegnap Budapesten. A magyar rész összeállításához az apropót az Európa Tanács fairplay-felhívása szolgáltatta.

BAMA

Az ET összes teljes jogú és társult országa egyformán öt, a toleranciát, a sportszerűséget, illetve a kölcsönös tiszteletet szimbolizáló fotóval jelentkezhetett. Különösen értékes a Sportmúzeum igazgatója, Szabó Lajos kezdeményezésére összeállt magyar kiállítás. Ugyanis itt együtt látható valamennyi hazai sportember, szövetség, illetve csapat, aki vagy amely nemzetközi fair play elismerésben részesült.
A látogatót az egykori kitüntetettek fotója mellett olvasható indoklások segítik az eligazodásban. Az Európa Tanács, a Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB) és a Sportmúzeum párhuzamos tárlata november 4-ig tart. Péntek kivételével naponta 10 és 16 óra között a sportereklyéket őrző intézmény régi, Dózsa György úti kiállítótermében látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!