2015: a tatami mesterei voltak az ipponosok

2016. január 6. 13:17 Kun Attila
Rendkívül eredményes évet zárt 2015-ben az Ippon Judo SE Tatabánya, a klub versenyzői a megyeitől a nemzetközi szintig halmozták a jobbnál jobb eredményeket. Az egyesület azonban nem csak a tatamin, hanem azon kívül is begyűjtött több elismerést.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Az elmúlt év első rangosabb versenye a január 17-én, a BHSE judo termében megrendezett felnőtt országos rangsorverseny volt, ahol Varga Réka a +78 kg-os kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. Egy héttel később az ifjúságiak hasonló versenyére került sor az UTE csarnokában, ahol Ábrahám Titanilla a 44, míg Kis Eszter az 52 kg-osok között végzett az első helyen. A fiúk egy második (Kis József, 55 kg) és egy harmadik (Tornyi Dominik, 46 kg) helyezéssel térhettek haza a fővárosi viadalról.

Másnap ismét a felnőtteken volt a sor, akik a Magyar Kupa küzdelmeiben mutathatták meg tudásukat a Tatai Edzőtáborban. Salánki Evelin a 78 kg-osok között győzött, míg Varga Réka egy súlycsoporttal feljebb, megismételve előző heti teljesítményét ezúttal is bronzérmet vehetett át. Az Ippon JTSE csapatban a második helyezést szerezte meg. Az egyesület remekelt az Oroszlányon megtartott megyei diákolimpián is, ahonnan versenyzői nem kevesebb, mint 21 aranyérmet hoztak el. Februárban két nagyon komoly elismerést könyvelhetett el az egyesület, hiszen a Magyar Judo Szövetség a 2014. év legjobb felnőtt női cselgáncsozójának Csernoviczki Évát, míg az U23-as korosztály legjobb férfi versenyzőjenek Őri Feliciánt választotta.

Utóbbi ugyanebben a hónapban megszerezte első felnőtt világkupa-érmét Varsóban, az olimpiai kvalifikációs versenyen, a 66 kg-os súlycsoportban lett bronzérmes. Oberwartban felnőtt női olimpiai kvalifikációs versenyen Salánki Evelin ötödik helyezett lett.

A március kissé csendesebben telt, bár kiemelkedő eredményekben továbbra sem volt hiány. Kis Eszter a ranglistaverseny után a siklósi ifjúsági országos bajnokságon is az első helyen végzett, az egyesület pedig további öt ötödik helyezést ért el ugyanitt. Csernoviczki Éva a Tbilisziben megrendezett olimpiai kvalifikációs versenyen szintén az ötödik helyezést szerezte meg.

Az április elsősorban az utánpótlásról szólt az Ippon Judo SE-nél. A serdülő diákolimpián Ábrahám Titanilla győzött a 44 kg-osok küzdelmeiben, míg Sáhó Dávid 50 kg-ban a második lett. A Piliscsabán megrendezett junior országos bajnokságon Varga Réka (+78 kg) a második, Tóth Krisztián (60 kg) pedig a harmadik helyen végzett. A kitűnő eredmények mellett örömteli hír volt az is, hogy Tarjánban, a helyi általános iskolában is elindult a judo-oktatás.

A május rendkívül eredményes hónapnak bizonyult az egyesület számára a tatamin és azon kívül is. Csernoviczki Éva ezüstérmet szerzett a bakui olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon, míg Salánki Evelin 78 kg-ban aranyérmes lett az orenburgi Európa-kupán. A felnőttek mellett az utánpótlás is kiválóan teljesített, hiszen a Budapest-kupáról öt első (U13: Keller Rebeka, U14: Kovács Bence 38 kg, U18: Ábrahám Titanilla 44 kg, Kis Eszter 52 kg, U15 csapat), egy második (U14: Pokk Armand 45 kg) és két harmadik helyezést (U14: Szóda Dávid 35 kg, Kovács Attila 41 kg) hoztak el a klub versenyzői. Az Észak-Dunántúli Regionális Judo Szövetség a régió legeredményesebb cselgáncsszakosztálya díjával tűntette ki az egyesületet, emellett megérkezett Japánból, a judo őshazájából Sasaki Yu edző, aki hozzá is látott a cselgáncsozók felkészítéséhez. A diák „A” korosztályban az Ippon Judo SE nyerte el a diákolimpiai kupát.

Júniusban Baku, az azeri főváros újra sikeres versenyhelyszínnek bizonyult az Ippon Judo SE versenyzői számára. Csernoviczki Éva 48 kg-ban bronzérmet szerzett az Európa Játékokon, amely Európa-bajnoki bronzérmet is jelentett számára. Ugyanitt Őri Felicián a magyar válogatott tagjaként az ötödik helyet szerezte meg. Július 19-én a sindelfingeni Európa-kupa versenyen Salánki Evelin harmadik lett a 78 kg-osok között, egy héttel később, a felnőtt országos bajnokságról pedig három dobogós helyezést hoztak el az egyesület versenyzői (első helyezett: Varga Réka: +78 kg, második: Salánki Evelin 78 kg, harmadik: Kis Eszter 57 kg). Ebben a hónapban az egyesület sikeres, nagy létszámú edzőtábort tartott Tatabányán. Augusztus legkiemelkedőbb eredményét ezúttal is Csernoviczki Éva produkálta, aki az asztanai felnőtt-világbajnokságon hetedik lett a 48 kg-osok között.

Szeptemberben Ábrahám Titanilla serdülő korosztályúként is meghívást kapott az ifjúsági válogatottba és a bécsi Duna Kupán első helyen végez az ifjúságiak között, a 44 kg-osok mezőnyében. Októberben a Tatán megrendezett diák „A” korosztályú országos bajnokságon az egyesület hét versenyzőjéből öten döntőig jutottak, közülük négyen (Keller Rebeka 38 kg, Szabó Áron 35 kg, Kovács Bence 38 kg és Pokk Armand 49 kg) az első helyen végeztek, a 41 kg-ban induló Kovács Attila pedig második lett. Az ugyanitt megtartott „B” korosztályú ob-n Szóda Dávid (35 kg) és Miklósvólgyi Dániel (60 kg) egyaránt a harmadik helyezést érdemelte ki.

A regionális csapatbajnokságon az egyesület ugyancsak harmadik helyezést ért el, míg az U23-as országos bajnokságon egy arany (Salánki Evelin 78 kg) és egy bronzérem (Varga Réka +78 kg) volt a termés. Csernoviczki Éva az Abu-Dhabiban megrendezett olimpiai kvalifikációs tornán ezüstérmes lett. Novemberben is szebbnél szebb eredményeket értek el az Ippon Judo SE versenyzői. A százhalombattai ifjúsági ob-n két arany- (Ábrahám Titanilla 44 kg, Kis Eszter 57 kg) és egy bronzérem (Sáhó Dávid 50 kg) volt a termés, míg a bajai U15-ös serdülő ob-ről egy első (Ábrahám Titanilla 44 kg), egy második (Sáhó Dávid 50 kg) és egy harmadik (Pokk Armand 50 kg) hellyel térhettek haza az egyesület versenyzői.

Nemzetközi szinten is kimagasló eredmények születtek, a pozsonyi U23-as Európa Bajnokságon Salánki Evelin bronzérmes lett 78 kg-ban, Csernoviczki Éva pedig második lett a 44 kg-osok között a jejui olimpiai kvalifikációs versenyen, amivel a hatodik helyen zárt az év végi világranglistán. December 18-án Csernoviczki Csaba VII. és Sasaki Yu IV. danos mesterek előtt 59-en tettek eredményes elméleti és gyakorlati vizsgát 1.-6. kyu övfokozaton.

49 érem a legrangosabb versenyekről
Az egyesület versenyzői a regionális, illetve országos versenyeken 19 arany-, 8 ezüst és 13 bronzérmet szereztek, míg a nemzetközi viadalokon 2 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem mellett három ötödik és egy hetedik helyezés volt a termés. A legeredményesebb utánpótláskorú versenyző Ábrahám Titanilla lett hat aranyéremmel, amelyből egyet nemzetközi versenyen szerzett. Kiemelkedően szerepelt Kis Eszter is, aki a hazai megmérettetéseken négy arany- és egy bronzérmet gyűjtött össze.

Salánki Evelin hazai porondon két arany- és egy ezüstérmet nyert, nemzetközi szinten egy arany-, két bronzérem és egy ötödik helyezést volt a mérlege. Keller Rebeka és Kovács Bence két aranyéremmel bizonyította tehetségét. Őri Felicián nemzetközi szinten is egyre inkább mutogatja oroszlánkörmeit, amit első világkupa-érme és válogatott kerettagsága is bizonyít. Az egyesület élversenyzője, Csernoviczki Éva három világkupa-ezüstje és az Európa Játékokon szerzett bronzérme mellé világbajnoki hetedik helyével is bizonyította, hogy a riói olimpián is komolyan kell számolni vele.   

 

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
2015: a tatami mesterei voltak az ipponosok

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Most azonnal álljon meg és nézze meg a legjobb karácsonyi reklámot, amiben angolul tanul egy lengyel nagypapa

Eddig se volt rossz a mezőny, de most egyértelműen megvan az idei nyertes.

Elég durva a kutyabűnözés Moszkvában

Elég durva a kutyabűnözés Moszkvában

Az ember nyugodtan vásárolni indul, aztán kenyér nélkül tér haza.

Úszás: Hosszú Katinkát lenyűgöző nézni – Michael Phelps

Úszás: Hosszú Katinkát lenyűgöző nézni – Michael Phelps

A 23-szoros olimpiai bajnok szerint feledhetetlen, hogy utolsó versenyén Cseh Lacival állhatott a dobogón.

Hosszú: arany és ezüst, Bernek: bronz az első napon

Hosszú Katinka ezüsttel kezdett 200 m gyorson, majd magabiztosan nyert 400 vegyesen. Bernek 400 gyorson harmadik.

Chapecoense: őrizetben a légitársaság első embere

A letartóztatásra a bolíviai, brazil és kolumbiai nyomozó hatóságok találkozója után került sor.

BL: a Barca olyasmit produkált, amit korábban senki

BL: a Barca olyasmit produkált, amit korábban senki

Jól jegyezzük meg az 583-as számot, és memorizáljuk mellé az ábrát is.

Arsenal: Alexisnek elképesztő kínai ajánlatot hozott a Télapó

A támadó egyelőre nem tudott megegyezni az „ágyúsokkal” a szerződéshosszabbításról.

„Ez a jövő sportja!” – így jutna el Ronaldinho után az olimpiáig a magyar találmány

Még a pápának is levelet írtak, a lenéző mosolyokból pedig erőt merítettek.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
 • A Vénusz pozitív hatására dinamikus, magabiztos, és bármilyen vállalkozásban megállja a helyét. Párkapcsolat terén vigyáznia kell, nehogy zűrzavarok keletkezzenek.
 • Sokat dolgozik. Ha fáradtságot érez, figyeljen oda magára, ne várja meg, amíg a kimerültség miatt lelassul. Baráti kapcsolatai és a szerelmi élete kedvezően alakul.
 • Jól kezdődik és jól is végződik a mai nap. Ha kellően odafigyel a pénzügyekre és az otthoni dolgaira, akkor nem kell semmilyen bonyodalomtól tartania.
 • Szorgalmasan és kitartóan dolgozik. Segítséget is kap egy fontos feladathoz. Számítson rá, hogy egész nap hajtania kell.
 • Egy peres ügyben csak veszíthet. Sokkal könnyebben kellene élnie. Családtagjai sokat segítenek abban, hogy lazábban fogja fel a problémákat.
 • Anyagi gondok nehezítik a helyzetét. Semmi sem úgy alakul, ahogyan remélte. Meggyűlhet a baja hanyag és nemtörődöm ügyintézőkkel.
 • Otthoni problémája egész nap gyötri. Tudja, hogy a dolognak minél hamarabb meg kell oldódnia, vagy pedig önnek kell orvosolnia valahogy. Ha nem kapkod, minden...
 • Tanulmányaiban kedvező fordulatra számíthat. Mindent elérhet, csak ki kell nyújtani érte a kezét. Ha vannak kapcsolatai, azt most remekül hasznosíthatja.
 • Bolygója kedvezően áll, s főként szakmai életében segíti. Legyen kezdeményező, ragadja meg a nagyszerű lehetőségeket! Pénzbevételre számíthat.
 • Szerelmi életét a Vénusz befolyásolja. Gyengédség, flört vagy hatalmas szenvedély, most mindegyikben bővelkedhet.
 • Bolygójának, a Jupiternek köszönhetően vidámság és nagyon aktív szakmai élet várható. Jó oka van a bizakodásra. Este lazítson, séta után olvasson egy könnyű...
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér