Ilyen szép lesz az új oroszlányi sportcsarnok

2015. március 8. 14:05 Wágner Zsanett

Folytatódnak az oroszlányi sportcsarnok bővítési munkálatai. Júniustól már nemcsak nagyobb küzdőtérről, hanem oroszlányi színtérről is beszélhetünk.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Egyetértett a Krajnyik Akác András Sportcsarnok bővítésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás megindításával legutóbbi ülésén a képviselő-testület. Az I. ütem megvalósításának határideje 2015. június 30, a beruházás becsült költsége 93 millió forint, melynek anyagi fedezetét a 75 milliós Társadalmi Adó támogatás és a 32 milliós önkormányzati önerő jelenti.

A most elfogadott műszaki tartalomban a közműkiváltások, a parkolóépítés, a tűzi víz biztosítása, a trafóáthelyezés, az építési terület előkészítése, a sportcsarnok meglévő épületének három oldali homlokzat hőszigetelése, a lapos tető víz- és hőszigetelése, továbbá nyílászárócsere szerepel. A beruházás ütemezését és az elfogadott fejlesztési program módosítását az irányító és felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásáról biztosította. A II. ütem megvalósítására vonatkozóan az egyesület jövő áprilisában nyújthat be újabb pályázatot a sportági szakszövetséghez.

A testületi ülés végén nagyobb vitát váltott ki a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és a Gárdonyi Géza Városi Könyvtár újraegyesítéséről szóló előterjesztés. Mint ismert, 2012. január elsejei hatállyal döntött arról a város akkori képviselő-testülete, hogy az egy épületben működő intézmények egymástól teljesen függetlenül működjenek a továbbiakban. Akkor az előterjesztésben foglaltak szerint szervezeti és működési feltételekkel indokolták a szétválást. Tehát a művelődési központ önállóan működő és gazdálkodó, míg a könyvtár önállóan működő költségvetési szerv lett. Ám a könyvtár gazdasági feladataihoz kapcsolódó adminisztrációt jelenleg is a művelődési központ gazdasági szervezete látja el. A köznyelvben csak betonként emlegetett ház művelődési részlegének kinevezett igazgatói posztját Körtvélyfáy Zoltán, míg a könyvtár első számú vezetőjének posztját Takács Tímea tölti be.

Most, három évvel később újra a „házasság” előnyei kerültek a középpontba. A most készült felmérésben foglaltak szerint a központ kihasználtsága csupán 20 százalék, mint ahogy azért is szó érte a ház elejét, hogy a két intézmény együttes működési költsége a korábbi duplájára nőtt. A Kölcsey-központ azonban azért kapott több pénzt a könyvtárnak jutó összegnél, mert a képviselők által kért rendezvényi növekedésnek tett eleget.

Tavaly a központ kiadási oldalán 166 millió 771 ezer  forint volt, amelyből a könyvtár 43 millió 894 ezret;  a maradékot, 122 millió 877 ezret a központ „emésztett” fel. Egy évvel korábban, 2013-ban 144 millió 485 ezer volt az összesített, míg 2012-ben 120 millió 394 ezer forint. 2011-ben, az együttműködés évében „csupán” 96 millió 949 ezer forint.

Gyuga Mihály (Fidesz-KDNP) arra hivatkozott, összevonás esetén a két funkció szakmaisága sérülne és az intézmények működése során felmerülő problémákat külön-külön is meg lehet oldani. A képviselők a két részleg összevonásától racionálisabb és költségcsökkentőbb gazdálkodást remélnek.
Székely Antal (MSZP-DK), az előterjesztő oldalára állva hangsúlyozta: „Mindegyike hasznos forint annak, amit a kultúrára költünk.”
A vitát valamelyest csillapította a törvényi rendelkezés, mely szerint áprilistól megszűnik az intézmények gazdasági önállósága.
A képviselők 8 igennel és 4 nem szavazattal jóváhagyták, hogy június elsejétől Oroszlányi Közösségi Színtér címen együtt működjön tovább a „beton” minden egyes részlege.

 


 

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Ilyen szép lesz az új oroszlányi sportcsarnok

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Ők az ország legjobb műsorvezetői

Ők az ország legjobb műsorvezetői

Tegnap este átadták a Televíziós Újságírók Díját, az eseményen többek között Ördög Nóra és Sebestyén Balázs győzedelmeskedett.

Kisteve született a Szegedi Vadasparkban

A gondozói által Juszufnak elnevezett állat első lépéseinek a látogatók is tanúi lehettek.

Vb 2018: az érintettek elégedettek – kell-e a videobíró?

Vb 2018: az érintettek elégedettek – kell-e a videobíró?

A franciák számára két helyzetben is kedvezőtlen ítélet született, Deschamps mégsem panaszkodik.

NB I: „Ha legyőzzük a Fradit…” – Marco Rossi számolgat

A Honvéd a jelenlegi szezonban mind a négy eddigi meccsét elveszítette az FTC ellen.

Légiósok: Szalai Ádám ezért nem váltott klubot tavaly nyáron

A magyar válogatott támadó iránt Törökországból és a Bundesliga 2.-ből is érdeklődtek.

Légiósok: „Sallai kiváló játékos, nagy potenciál rejlik benne”

A Palermo sportigazgatója elégedett a magyar játékossal, aki már bizonyította hasznosságát.

FTC: Doll nem érti, miért nem kommunikál velük a válogatott stábja

A német szakember sérelmezi, hogy játékosait nem kímélték a nemzeti csapatnál.

Világfutball: utoléri-e valaha C. Ronaldo Puskás Ferencet?

Világviszonylatban top 10-es, Európában pedig már csak két magyar gólgyáros előzi meg.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér