Tekintse meg, mennyi pénzt vihetnek haza cégvezetőink!

2009. szeptember 16. 06:16 , Legutóbb frissítve: 2009. szeptember 16. 20:24 Szűr Annamária
Megyei információ | Utánajártunk, mennyiért gondozzák, óvják és gyarapítják a közvagyont városainkban az önkormányzati cégek vezető beosztású munkatársai.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

Szavazás

Ön szerint nyilvánosságra kellett hozni a cégvezetők bérét?

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

Oroszlány szeptember 11-én publikálta egyetlen önkormányzati tulajdonban lévő cégének, az oroszlányi Szolgáltató Zrt-nek fizetési mutatóit. A vezérigazgató, Lazók Zoltán havi alapbére 628 350 forint, ellenben végkielégítés nem jár neki. Fizetése mellett havi tiszteletdíja, csakúgy, mint Szegedi Tibor és Lázár Mózes igazgatósági tagoknak, 115 500 forint. Igaz, ez utóbbiaknak nincs alapbérük.

A vezérigazgató éves prémiumkerete alapbérének ötven százaléka, a gazdasági vezetőé (Siposné Balázs Éva) és a beruházási igazgatóé (Kontschán Jenő) pedig 33 százalék, alapbérük pedig 512 300 forint. Az üzletágvezetők éves prémiumkerete 33 százalék, fizetésük 381 300 és 44 700 forint között változik. A vezérigazgatót leszámítva, akinek határozott idejű munkaszerződése van 2011. május 26-ig, mindannyiuk felmondási ideje 60 nap, végkielégítésük egytől hét havi bér összegéig terjedhet.

A legalacsonyabb összeget három évi, a legmagasabbat huszonöt évnyi munkaviszony után kaphatják meg. A leghosszabb ideje, 1992 óta Szántai Gyula megbízott távhőszolgáltatási üzletágvezető dolgozik az OSz Zrt-nél, neki öt havi illetmény járna végkielégítésként.
Az igazgatóság elnöke, Szedlák János 127 700 forintos tiszteletdíjat kap havonta, míg a felügyelő bizottság elnöke, Koroknyainé Nagy Csilla 86 600 forintosat. A bizottsági tagok hetvenezer forintos tiszteletdíjat kapnak.

Az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. vezetőinek jutattatásai

Ami a magáncégeknél magánügy, az a közcégeknél közügy

Az Oroszlányi szolgáltató Zrt. az elsők között publikálta a vezetők fizetését honlapján. Lazók Zoltán ügyvezető igazgató ellenőrizte az adatokat, de más cégvezetők béreit nem nézte meg. Mint mondja, a magántulajdonban lévő cégeknél a fizetés magánügy, a köztulajdonban lévőknél közügy.
– Nem probléma, hogy megismerik a fizetéseinket. Olyan helyzetben, amilyen most van, érthető, hogy a kormányzat erre kötelezte az állami és önkormányzati cégeket – tette hozzá Lazók Zoltán, aki szerint senki nem mondhatja, hogy nem tudott a szeptember 15-i határidőről, mert nagyon jól kommunikálták a fizetések nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos feladatokat, tennivalókat, szabályokat.

A megyeszékhely honlapján is elérhetővé tették a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek juttatásait. A Gazdaságfejlesztő Szervezet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Gíber Erzsébet 580 ezer forintos bruttó bérének negyven százalékát kaphatja meg prémiumként a tulajdonos által kitűzött prémiumfeladatok teljesítése és annak elfogadása függvényében fizethető ki. Ezek mellett 207 ezer forint üdülési csekket hatezer forintnyi étkezési jegyet kap és húszezer forintot fizetnek az egészségbiztosítási pénztári alapjába is. Végkielégítését a Munka Törvénykönyve alapján állapítják meg.

A Kft. felügyelő bizottsági elnöke és egyik tagja, Sántik Lajos illetve Fenyvesi Béla önkormányzati képviselők is, ezért nem kapnak tiszteletdíjat. Mikus István bizottsági tag tiszteletdíja bruttó 35 ezer forint havonta.

Pápai Ferenc, A Közművelődés Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgató bruttó háromszázezer forintot kap havonta, havi ezer kilométerig a társaság érdekében végzett kül- és belföldi kiküldetéseken elszámolhatja saját gépkocsijának használatát is.
Emellett havi nyolcezer forint értékben kap étkezési jegyet.

A felügyelő bizottság elnöke (Henyecz László) negyven, a tagok (Kovácsné Hetényi Mária és Törőcsik Attila)  harmincötezer forintos tiszteletdíjat kapnak. A Sport Létesítményeket Üzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Bognár Tibor szintén bruttó háromszázezer forintot kap havonta, ennek negyven százalékát kaphatja meg prémiumként ugyanolyan feltételek alapján, mint Gíber Erzsébet, a Gazdaságfejlesztő vezére. Gépkocsi használatának költségeit havi ezer kilométerig számolhatja el, ha kiküldtetésben jár, emellett hatezer forint étkezési jegyet kap.

Molnár Gábor felügyelő bizottsági elnök és Szabó György valamint László György bruttó negyven-, illetve harmincötezer forintos tiszteletdíjat kap. A Tatabányai Közösségi Televízió Kft. vezető tisztségviselőjének ügyvezető igazgatója, Bukowski Zoltán bruttó 270 ezer forintos bére mellett ezer kilométerig elszámolhatja a társaság érdekében végzett kiküldetések miatt szükséges saját gépkocsi-használatát. A felügyelő bizottság elnöke, Berkovics Gergely bruttó negyvenöt-, Moravcsik Ágnes és Újházy Emil tagok pedig negyvenezer forintos tiszteletdíjat kapnak.

A Bánki Donát TISZK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Mezővári Tibor bruttó 350 ezer forintot kap, gépkocsi használatát a többiekhez hasonló módon számolhatja el, s kap étkezési utalványt is, hatezer forint értékben. Szám János műszaki, Rabi Ferencné szakmai, Katona Beáta gazdasági vezetők bruttó háromszázezer, míg Pap Tibor adminisztratív vezető kétszázötvenezer forintos fizetést kap, valamint hatezer forint étkezési utalványt. Molnár Miléna felügyelő bizottsági elnök ötven, míg a két tag, Balláné Juhos Julianna és Biriszló László Árpád harmincötezer forintos tiszteletdíjat kap havonta.

Ügyvezető igazgatóként Kovacsics Imre bruttó 964 900 forintos megbízási díjért irányítja a Cseri Strand és Élményfürdő Kft.-t, de havi ötezer kilométerig a elszámolhatja saját gépkocsijának használatát is, feltéve, hogy kiküldetésben ült a volán mögé. Rózsáné Ujvári Szilvia általános igazgató 394 ezer forintos bruttó bére mellé más juttatást nem kap.
A felügyeli bizottság elnöke, Fekete Miklós bruttó kilencven, míg a tagok, dr. Kancz Csaba és Zsidek Ferenc nyolcvanezer forintos tiszteletdíjat kap munkájáért.

A KOMTÁVHŐ Zrt. igazgatóság tagjai (Sánta Béla elnök, dr. Sztruhár Gyula, Maszlavér István, Miklós Ákos tagok) tisztségükből adódó feladataikat tiszteletdíj nélkül látják el, de műszaki, humán, gazdasági valamint PR és ügyfélszolgálati igazgatóként 566 ezer, illetve 551-551-551 ezer forintos alapbér illeti meg őket. Az alapbér hatvan százaléka illeti meg őket prémiumként, ha a társaság adózás előtti eredménye pozitív, húsz százalékos jutalom pedig akkor, ha a felügyelő bizottság által kiírt és értékelt feladatokat teljesítik. Munkaszerződésük határozott idejű, 2011. május 31-ig, felmondási díj, végkielégítés és egyéb juttatás nem illeti meg őket ez után. A felügyelő bizottság elnöke, Takács Péter százötvenezer forintos tiszteletdíjat, míg a tagok, Bognár Zoltán, dr. Petrássy Miklós, Szutter Levente százhúszezer forintos tiszteletdíjért dolgozik, persze bruttóban. Becsi Tamás üzemvezető bruttó 454 500 forintos, Herczeg Cecília gazdasági irodavezető félmillió forintos bérének harminc százalékát kaphatja meg prémiumként, ha az igazgatóság által kiírt és értékelt feladatokat teljesíti. Munkaszerződésük határozatlan idejű, felmondási idő, végkielégítés a Munka Törvénykönyvében meghatározott mértékű.

Tatabányai önkormányzati cégek tisztségviselőinek juttatásai

Tata A Tatai Távhő Kft. ügyvezetőjének bruttó bére 284 ezer forint, megbízatása 2010. május 31-ig érvényes. A Tatai Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője Jungvirthné Bús Erzsébet 2012. október 12-ig határozott idejű munkaszerződéssel dolgozik, fizetése jelenleg bruttó 362 500 forint, emellett hatezer forint étkezési utalványt kap.

A határozatokból eddig is kiderültek a bérek

Michl József, Tata polgármestere lapunknak elmondta, a jegyző az összes önkormányzati cégnek küldött egy levelet, amelyben felhívták a figyelmüket a szeptember 15-i határidőre.
– Az önkormányzat összes ülése nyilvános, zárt ülést csak indokolt esetben rendeltünk el, de az ott hozok döntések is nyilvánosak, a honlapunkon elérhetőek. A testületi üléseken határoztunk a cégvezetők fizetéséről, vagyis eddig is elérhetőek voltak ezek az információk. A változás csupán annyi, hogy a cégek honlapjain is elérhetőek. Nyitott kapukat döngetett a kormányzat ezzel a rendelkezéssel. Szerintem nem baj, hogy nyilvánosak ezek az adatok. Ha a polgármesterek bérezése is az, legyen ez is – mondta Michl József.

A Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. megbízott vezérigazgatója, bruttó háromszázezres fizetése mellett százötvenezer forint költségtérítést kap havonta, Válóczi Ágnes gazdasági vezető bruttó 240, míg Fónyad Péter műszaki vezető havi 230 ezer forintot kap. A felügyelő bizottsági elnökének, Fesselné Harsányi Mariettának nyolcvanezer, míg a két tagnak, Ízing Lászlónak és dr. Sztruhár Gyulának ötven-ötvenezer forintos megbízási díjat állapítottak meg.

Bábolna A Bábolna Televízió Nonprofit Kft. vezető tisztségviselője, Hantos Péter bruttó 225 ezer forintos alapbért kap, ezen kívül más juttatást nem. A felügyelő bizottsági elnök és a tagok semmilyen juttatást, bért, járandóságot nem kapnak.
A Bábolnai Televízió Nonprofit Kft. felügyelő bizottsági tagjai a megbízatásukat ingyenesen, társadalmi munkában látják el, anyagi ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
A Bábolnai Szennyvízkezelő és Szolgáltató Kft. vezetője, Szakács Kornél bruttó 270 forintos alapbért kap, felügyelő bizottságot nem állítottak fel a cégnél.

A Bábolnai Gyógyfürdő Kft. ügyvezető, dr. Jankó Miklós megbízatása ingyenes, feladatát társadalmi munkában látja el, csakúgy, mint a felügyelő bizottság elnöke és tagjai. Dr. Faragó István a tisztségéről júliusban lemondott, helyette új felügyelő bizottsági tagot a város képviselő-testülete előreláthatólag szeptemberi testületi ülésén választ.

Bábolnai önkormányzati cégek vezetőinek bérezése

Dorognak mindössze egy önkormányzati tulajdonú cége van. A Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Molnárné Király Éva 492 ezer forintos bruttó bért kap. ha munkaviszonyát a szerződés lejárta előtt, de nem rendkívüli felmondással szüntetik meg, hat havi átlagkeresetének megfelelő végkielégítése jogosult. A felügyelő bizottsági tagok semmilyen megbízási díjat vagy járandóságot nem kapnak.

Dorog önkormányzati cégének vezető tisztségviselőinek jutattásai

Komárom A Komtourist Komárom Kft. egyik ügyvezetője, Földes Lívia bruttó 372 ezer forintot, míg társa, Kerekes Tibor 186 ezret kap havonta. A Vizák Kft kisebbségi tulajdonosa Ács, nagyobbik részben, 82 százalékban a komáromi önkormányzaté. Viczena János ügyvezető igazgató 425 500 forintos személyi alapbérének tizenkétszeresét kaphatja meg végkielégítésként, felmondási ideje pedig hat hónap. Dr. Pázmányé Juhász Erika gazdasági vezető végkielégítését öt havi átlagkeresetéből számítanák ki, havi bére 393 790 forint. Felmondási ideje 120 nap.

A Komáromi Távhőszolgáltató Kft. a felügyelő bizottság elnökének és tagjainak tiszteletdíját tette közzé. Sárai János elnök bruttó ötven-, míg Takács József, dr. Várnai Tibor és dr. Kerekes Tibor negyvenezer forintot kap. A Komáromi Városi Televízió Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője és főszerkesztője, Molnár Zoltán alapbére 280 ezer forint, ehhez műszaki koordinátorként ötvenezer forint jön még. Az üzemanyagot elszámolhatja, prémiuma hat havi személyi alapbére lehet. A felügyelő bizottság tagjai nem kapnak fizetést.

A Saxum Kft. művezetője, Buzál Teréz személyi alapbére 155 ezer forint, Cserháti József műszaki vezető alapilletménye 260 ezer forint, célprémiuma pedig éves alapbérének legfeljebb hatvan százaléka lehet. Csiba Zoltán és Kovács Károly ügyvezető igazgatók éves alapbérének (havi 348 300 forintnak) ötven százalékát kaphatja meg prémiumként. Szabó Katalin főkönyvelő alapbére 260 ezer forint, célprémiuma éves alapilletményének hatvan százaléka lehet. A felügyelő bizottság elnöke, dr. Mészáros Gyula tiszteletdíja havi ötvenezer forint, a bizottsági tagoké negyven-negyvenezer.

Komáromi önkormányzati cégvezetők vezető tisztségviselőinek fizetése

Lábatlannak és Kisbérnek nincsenek önkormányzati tulajdonú cégeik, Nyergesújfalu önkormányzata pedig hat másik településsel a Hét Forrás Kft. tulajdonosa.

Esztergom Kedd este a Strigonium Holding honlapján tették közzé tizenöt cég vezetőinek béradatatait. Az Aquasziget saját oldalán publikálta a vezetők juttatásait, csakúgy, mint a Regia Civitas Kft.
A Strigonium vezérigzgatója, Balogh Zoltán fizetése 750000 forint, emellett hatvanezer forintig finanszírozzák gépkocsihasználatát, tízezer forint érkezik egészségbiztosítási számlájára, étkezési jegyként pedig 12 ezer forintot kap.
A Zöld-út Kft. ügyvezetőjeként négyszázezer forint illeti meg Nagy Attilát, aki az Eszköz Kft-ben betöltött azonos pozíciójáért is kap négyszázezret.

Több cégvezető tízezer forintért igazgatja a rá bízott közvagyont. Sasvári Szilárd, a Port Danube Kft, Zoltai Dániel az Esztergomi településfejlesztési Kft. és az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként ennyit kap, igaz, az előbbi az Esztergom-Mahart. Kft. első embereként négyzázezer forintos fizetést kap, míg az utóbbi ügyvezető a Gran Tours vezéreként 350 ezer forintos alapbérre jogosult.

Az esztergomi Strigonium Holding alá tartozó cégek vezetőinek jutattásai

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Tekintse meg, mennyi pénzt vihetnek haza cégvezetőink!

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Rosszul bántak az alkalmazottakkal, elítélték az arab hercegnőket

Rosszul bántak az alkalmazottakkal, elítélték az arab hercegnőket

Felfüggesztett börtönbüntetés és milliós bírság vár rájuk.

Elüldözte a medvét a család bátor labradora (videó)

Pedig méretbeli különbségek azért akadtak.

Telefonon segítettek egy újraélesztésnél Szegeden

A mentésirányító a kocsi kiérkezéséig instruálta az ott lévőket.

Öt éhes erszényesért rajong ma a net (videó)

Öt éhes erszényesért rajong ma a net (videó)

A nyammogó kiskenguruknál még nem láttunk aranyosabbat.

Ma már sem Lenin, sem tsz, ám a futball él – jöhet az első NB I-es szezon

Ma már sem Lenin, sem tsz, ám a futball él – jöhet az első NB I-es szezon

„Nincs az a csábító szirénhang, amiért kockára tennénk mindazt, amit évek munkájával felépítettünk Balmazújvárosban.”

Futács: Talán megérdemeltem volna egy esélyt, de Storck így döntött

A Hajduk Split támadója tiszteletben tartja a kapitány döntését, és bízik a jövőbeni meghívóban.

Szombati sportműsor: pályán az NB I-esek; F1; pólóválogatott

Konföderációs Kupa • HFL-elődöntő • Elődöntő a női kosár Eb-n • MotoGP.

Labdarúgás: „Zidane-t edzőként? Sosem tudtam elképzelni!”

Labdarúgás: „Zidane-t edzőként? Sosem tudtam elképzelni!”

Nézze meg hogyan teqballozik Budapesten a Chelsea és az Arsenal korábbi sztárja!

PL: az újonc a Portótól igazolt – rekordösszegért!

A belga támadó egy évet húzott le Portugáliában, most a Premier League-ben próbálkozhat.

A Real Madrid „egyetemén” tanul a magyar szakember

A világ egyik legszínvonalasabb edzőképző kurzusának magyar hallgatója is akad.

Kövessen bennünket a Facebook-on!
Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér