Kajak-kenu

2024.05.22. 08:58

Sok érmet gyűjtöttek a Komárom-Esztergom vármegyei versenyzők

Győrben indultak vármegyénk kajak-kenusai. A Győrben megrendezett Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon minden induló kihozta magából a maximumot.

Kemma.hu

A Győrben rendezett Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon nyolcvanhét egyesület, klub 2060 versenyzője nyolcvankilenc futamban állt rajthoz. A vetélkedés névadója a hatvannégy éves korában elhunyt győri díszpolgár 1995–2019 között a Magyar Kajak-Kenu Szövetség alelnöke volt. Vármegyénket az eseményen az Oroszlányi Kajak Sportegyesület (OKSE) kilenc, a Tatai Hódy Sportegyesület ötven, a Lábatlani Sirályok Vízi Sportegyesület tizenöt, illetve a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület szintén tizenöt fiatalja képviselte. 

A tataiak 5 kilométeren öt ezüstérmet nyertek. Második lett a gyermekek korcsoportjaiban Pónya Dominik Péter, Jakab Bendegúz Noel, Bocskay Panni, a Fazekas Lilla-Tüske Milla, illetve a Bublovics Barbara és Szalai Kíra alkotta páros. A Hódy az U13-as korosztály10 kilométeres távján is elcsípett egy második helyet az egy hajóban lapátoló Brázik Zsombor Noel és Horváth Mátyás révén. 

Győrben indultak Vármegyénk kajak-kenusai. A Győrben megrendezett Kadler Gusztáv Maraton Magyar Bajnokságon minden induló kihozta magából a maximumot.
A lábatlani Sirályok nagyon fiatal négyese a bronzéremig repült a maratoni magyar bajnokságon
Fotó: Fenyvesi Károly

Az OKSE csapata is ezüstéremmel indulhatott haza. Az érmeket az U14-es korosztály K2-es kategóriájában Schattinger Zsófia és Leskó Lili vehette át a 10 kilométer sikeres lelapátolása után az eredményhirdetéskor. A lábatlani Sirályok négyese az U12-es korcsoportban 5 kilométer sikeres teljesítése után ért célba. A bronzérmes hajóban Garai Julianna, Hortai Hanna, Deák Boglárka és Vigh Csenge Róza evezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában