Tehetség

2024.04.19. 13:49

Nyergesújfalun kezdte a labdarúgást, ma már a magyar válogatott keretének tagja

Boza Bende már mérkőzésen is képviseli hazánkat, Magyarországot. Szalai László szövetségi edző a válogatott meccskeretében is számít a fiatal tehetségre.

Kemma.hu

Április 18-án, 13 órakor rendezték a Magyarország - Norvégia U16-os válogatott mérkőzést. A keretbe Boza Bende is bekerült, ami óriási dolognak számít. A fiatal játékos még Nyergesújfalun, kisiskolás korában kezdett el ismerkedni a labdarúgással, így a Nyergesújfalu SE is nagyon büszke lehet rá. A válogatottba való meghívására más korábban is volt példa, a csapat összetartásán és felkészülésében is részt vett, most már azonban a meccskeretben is megtalálható volt. 14 éves korában a Vasas Kubala Akadémia játékosává vált és azóta is az ő egyesületüket erősíti. 

Boza Bende már mérkőzésen is képviseli hazánkat, Magyarországot. Szalai László szövetségi edző már a válogatott meccskeretében is számít a fiatal tehetségre.
Az U16-os válogatott keretében is megtalálható Boza Bende
Fotó: Barbara Gabriella / Forrás: Valogatott.mlsz.hu

A mérkőzést a magyar U16-os válogatott indította jobban, már a 4. percben gólt tudtak szerezni. A mérkőzés további részében is uralták a meccs ritmusát a hazánkat képviselő játékosok, az előnyt azonban nem növelték tovább. A második félidőben, a 71. percben állt be Boza Bende, de vele sem tudta legyőzni a nemzeti tizenegy a látogatókat. A mérkőzést végül a hajrában szerzett gólokkal a norvégok nyerték.

Felkészülési Mérkőzés, férfi, U16, Telki

Magyarország – Norvégia 1-3 (1-0)

Magyarország: Balogh - Sánta, Prettenhoffer, Árnits, Rab (Boza 71.), Zubor Á. (Szentmihályi Á. 64.), Kovács (Magyarik 76.), Petrók, Milicz, Gólik (Bősze 71.), Mándity (Galambos 76.)

Gólszerzők: Mandity (4.), illetve Krosa (52.), Solberg (74.), Wik (88.)

Kiállítva: Balogh (62.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában