Kézilabda

2024.01.31. 18:59

Nem sikerült a bravúr a Vitézeknek a Magyar Kupában +fotók

Az Esztergomi Vitézek vereséget szenvedtek a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club ellen, akik teljesítményükkel bejutottak a Magyar Kupa legjobb négye közé. Az MKC ezzel történelmet írt a maga módján, ugyanis ez volt az első alkalom, hogy bejutott a csapat a legjobb négy közé.

Zetovics Márió

Könnyű győzelemre lehet számítani az Esztergomi Vitézek mérkőzésen

Fotó: Walczer Patrik/Viszló Balázs

 Az Esztergomi Vitézek hazai pályán kaptak ki a Motherson Mosonmagyaróvári KC ellen a kedd esti mérkőzésen. Az NB I/B-s másodosztályú esztergomi csapat ellen lépett pályára a Motherson Mosonmagyaróvári KC a Magyar Kupa negyeddöntőjében, a mosonmagyaróváriak és az esztergomiak is komoly céllal léptek pályára, mindkét csapat szeretett volna bejutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe ahol a legjobbak között játszhatnak. Ezt a lehetőség végül a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club kapta meg.

A Vitézek számára véget ért a Magyar Kupa 
Fotó: Walczer Patrik/Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Jól kezdett Gyurka János együttese a Motherson, hiszen Albek két góljával a 2. percben már 0-2-re vezetett. Ezt követően felvette a ritmust a hazai pályán az Esztergom, amely Takács Eszter vezérletével 3-2-re átvette a vezetést. A következő negyed órában tartották magukat a csapatok többnyire mosonmagyaróvári előnnyel. 

A 20. percre már magabiztos négygólos előnyre tett szert a Mosonmagyaróvár együttese, amelyet a félidőig meg is őrzött. Az állás a félidőben 11-15 lett a vendég csapatnak. A folytatásban Ivancok vezérletével hat góllal, 14-20-ra elhúzott az Mosonmagyaróvári KC, amelyet sokáig tartani is tudott, sőt az ötvenedik percre már a hét is megvolt közte. A végéig már csak a különbség változott, 24-32-re tudott nyerni a Mosonmagyaróvár, ezzel pedig történelmet írt és ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében az Esztergom számára pedig végetért ezzel a Magyar Kupa.

– Örülünk a történelmi négyes döntőbe jutásnak. Ezt a mérkőzést is arra szerettük volna felhasználni, hogy minél jobban felkészüljünk a Malaga ellen. Vannak még hibáink, de javulni fogunk a hétvégére – nyilatkozta Gyurka János a Motherson Mosonmagyaróvár vezetőedzője a győzelmük után.

 – Nagyszerű érzés volt átélni ezt a Magyar Kupa menetelést. Örülünk, hogy ilyen sok örömet tudtunk okozni a szurkolóinknak. A Mosonmagyaróvár megérdemelten jutott tovább a párharcból – mondta el Elek Gábor az Esztergomi Vitézek vezetőedzője a mérkőzés után.

Magyar Kupa ötödik forduló, Esztergom, Suzuki Aréna, 500 néző - teltház
Esztergomi Vitézek –Motherson Mosonmagyaróvár 24–32 (11-15)
Az eredmény alakulása: 4. perc: 2-2, 7.p: 3-5, 13.p: 7-8, 20.p: 8-12, 30.p: 10-15, 38.p: 16-22, 47.p: 21-27, 56.p: 23-30, 60.p: 24-32
Esztergom: Esztergom: Herczeg – Horváth A. 2, Majoros 3, Valovics 1, Takács E. 9 (2), Szucsánszki 3, Hajtai 3.
Csere: Berkesi, Mező (kapusok), Farkas, Csiki 1 (1), Tomasek, Százvai, Varga V., Pap K. 2, Albert. Vezetőedző: Elek Gábor
MKC: Szemerey – Udvari 3, Albek 5, Tóth G. 1, Pásztor 2, Tóth E. 1, Stranigg 4 (2).
Csere: Hadfi (kapus), Varga E., Sztankovics, Bardi 1, Faragó 1, Lancz 2, Ivancok 5, Tóth N. 1, Schatzl 6. Vezetőedző: Gyurka Jáno
Kiállítások: MKC: 6 perc, Ev: 8 perc.
Hétméteresek: MKC: 5/3 EV: 3/2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában