Vízilabda

2023.12.30. 07:33

A meccseik nyolcvan százalékán jól játszottak a tatabányai pólósok

A férfi vízilabdázás második vonalában a nyolcadik helyen zárta az őszt a Tatabányai Vízmű SE gárdája. A tatabányaiak tavaly ilyenkor 13 pontot gyűjtöttek, az idén viszont 22 pont áll a tabellán a nevük mellett.

Petrik József

A TVSE OB I. B-s csapata edzőmérkőzések nélkül kezdik meg a szezont

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Tatabányai VSE hét győzelmet könyvelhetett el ebben a szezonban öt vereség és egy pontosztozkodás mellett. A kifejezetten jónak mondható őszi szereplésről és a várható tavaszi folytatásról Gebauer Lajost, a vízművesek vezetőedzőjét kérdeztük. 

– A csapat a megérdemelt pihenőjét tölti? 
– Igen, de a kéthetes pauza hamarosan, már január 2-án lejár, onnan pedig teljes erőbedobással készülünk a tavaszi idényre. Bevallom, hogy a srácoknak és nekem is jól jött a szünet, viszont a bajnokság már február 3-án folytatódik, azaz nagyjából három-négy hetünk van a közös gyakorlásra és felkészülésre a folytatás előtt. 

– A szezon előtt nem volt túl nagy mozgás a játékoskeretben, nemde? 
– Szőke Benedek érkezett, aki most a tél folyamán viszont Németországba igazol, valamint Kósi Kelly Dominic csatlakozott hozzánk menet közben. Ketten távoztak is tőlünk, Albert Barnabás és a serdülő világbajnok kapus, Borbély Sándor. 

– Milyen elképzelésekkel vágtak neki az idei bajnokságnak? 
– Előrébb szerettünk volna lépni az előző szezonhoz képest. Ha úgy vesszük, ez sikerült is, hiszen a múlt év hasonló időszakában a kilencedik helyen tanyáztunk, most viszont a nyolcadikon állunk. Ami nagyobb „durranás”, hogy jelenleg kilenc ponttal többünk van, mint a 2022–2023-as szezon őszi idényének végén. Tavasszal abban reménykedem, hogy legalább még egy helyezést javítani tudunk a jelenlegi pozíciónkon. De a mi csapatunk nagyon fiatal, hiányzik egy-két rutinos pólós, aki irányítja az ifjakat a vízben is. Azt hiszem, ez az egyik legnagyobb problémánk. 

– Mennyire volt elégedett a srácok teljesítményével? 
– Úgy számoltam, hogy a találkozók nyolcvan százalékán kimagaslóan játszott a társaság, igazi csapatként funkcionált. De akadt két-három olyan összecsapásunk, amelyet érdemes gyorsan elfelejteni. Azt hiszem, azért ez nem rossz arány 13 mérkőzésből… 

– Melyik a legkellemesebb emlék a szezonból? 
– Az indulás. Az első három fordulóban három győzelmet arattunk. Nyertünk a második helyezett VIWA OSC és a hatodik Cegléd ellen is. Egyik sem volt kis bravúr. Emellett az úgynevezett ki-ki meccseken is megszereztük a három pontot. 

– Mit vár a tavaszi idénytől? 
– Úgy gondolom, hogy a pontvadászat második felében is tartható az ősszel elért eredményünk. Bár meg kell jegyezni, a legtöbb riválisunkhoz majd nekünk kell utaznunk. Ám, ha jól felkészülünk, az „idegen medence” sem jelenthet különösebb gondot számunkra. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában