Kézilabda

2023.11.15. 21:07

Óriási esztergomi bravúr a Magyar Kupában

Az élvonalbeli Budaörsöt búcsúztatta a Vitézek.

Az Esztergomi Vitézek (piros-fehérben) újabb kört ment a Magyar Kupában

Forrás: Esztergomi Vitézek

Kézilabda, Magyar Kupa, női, 3. forduló 

Esztergomi Vitézek–Moyra-Budaörs Handball 30–25 (14–12) 

Esztergom, 400 néző, vezette: Bátori B. M., Szécsi L. B. 

Esztergom: Herczeg – Horváth 2, Pap 4, Ábrahám 3, Szucsánszki 6, Takács 2, Hajtai 3. Csere: Berkesi, Merő (kapusok), Farkas, Csiki 7/4, Tomasek 1, Százvai, Valovics 2, Varga, Albert. Vezetőedző: Karvalics Tamás. 

Hétméteresek: 4/4, illetve 2/2. 

Kiállítások: 12, illetve 6 perc. 

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3–3, 11. p.: 4–6, 24. p.: 12–10, 35. p.: 16–12, 43. p.: 19–14, 54. p.: 25–18. 

A remek formában lévő, előző öt bajnoki mérkőzését egyaránt megnyerő és a másodosztály harmadik helyén álló Vitézek az élvonalbeli bajnokság nyolcadik helyén álló Budaörsöt fogadta. Bár a vendégcsapat számított a mérkőzés esélyesének, az Esztergom nem ijedt meg ellenfelétől. A mérkőzés elején ugyan többet hibázott a házigazda, később azonban kitűnő védekezésének köszönhetően átvette a vezetést. A második félidőben a hatékony támadójáték mellett továbbra is jól védekezett a hazai csapat, így a Budaörs hiába próbált ki szinte minden taktikai elemet, a két csapat között folyamatosan nőtt a különbség. A mérkőzést végül magabiztosan nyerte a remekül játszó Vitézek és meglepetésre, de teljesen megérdemelten továbbjutott a Magyar Kupában. 

Karvalics Tamás: – A szezon talán legjobb játékát nyújtottuk, minden a megbeszéltek szerint alakult. Fegyelmezettek voltunk, stabilan védekeztünk, ezt kell átmentenünk a hétvégére is. Le a kalappal a lányok előtt, nagyon büszkék vagyunk rájuk! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában