Súlyemelés

2023.09.06. 16:53

Négy vármegyei aranyérem született az ob-n

Tatabányán rendezték a junior országos bajnokságot.

Petrik József

A sikeresen szereplő oroszlányi csapat: Bagócs János vezetőedző (balról), Mikhel Panka, Mikhel Eszter és Zolnai Lénárd

Forrás: OVSK

Tatabányán rendezték meg az év egyik legjelentősebb hazai versenyét, a junior országos bajnokságot. Ez a viadal azért tartozik a legfontosabbak közé, mert a felnőtt mezőnynek is az itt „porondra” lépő fiatalok alkotják a gerincét, egyes szakvélemények szerint a 90 százalékát. Így az sem volt véletlen, hogy nagyon nagy körültekintéssel, kiválóan rendezték meg az utánpótlás korosztályok (13-20 évesek) bajnokságát, mégpedig szépszámú közönség mellett.

A nagy nehézségekkel küszködő Oroszlányiak Városi SK három versenyzőt indított. Zolnai Lénárd 16 évesen megnyerte a bajnokságot a 61 kg-os súlycsoportban. Lénárd 80 kg-ot szakított és 110 kg-ot lökött, 190 kg-os összetett eredménye 11 kilóval volt több a második helyezetténél, ezért az ő nyakába került az aranyérem. A 13 esztendős Mikhel Panka (87 kg), a 20 évesek között 57 kg-ot szakított és 70 kg-ot lökött, így a dobogó harmadik fokára állhatott. 18 esztendős nővére, Mikhel Eszter (+87 kg) 30 kilós előnnyel nyert súlycsoportjában, 76 kg-ot szakítva és 100 kg-ot lökve. Az összetett teljesítménye a figyelemre méltó 176 kilogramm volt. 

– Mindhárom versenyzőnket csak dicsérni lehet a ragyogó teljesítményük miatt, gratulálok nekik. Egyúttal tisztelettel köszönöm a szülők, a lakóotthon, valamint a város és az egyesület segítségét – emelte ki Bagócs János, az oroszlányi versenyzők edzője. 

A remekül szereplő oroszlányiak mellett még két vármegyebeli aranyérmese volt a versenynek. A Tatai AC kiválósága, Szalai Lili 67 kg-ban végzett az élen. Ő egyébként szintén Bagócs János tanítványa. A Kisbéri Vállalkozók SE üdvöskéje, Mánovics Gergő (+110 kg) szintén a dobogó tetejére állhatott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában