Súlyemelés

2023.07.21. 13:55

Első súlyemelő versenyén indult Kisbéren a jogásznő, egyből meg is nyerte

A területi minősítő súlyemelő versenyen fiatalabbaktól az idősebbekig sokan indultak.

Kemma.hu

Megállíthatatlanok voltak az oroszlányi súlyemelők

Forrás: Kemma.hu

A hétvégi területi minősítő versenynek Kisbér adott otthont. A sok induló miatt három turnusban rendezték meg a viadalt. A rangos sporteseményre a helyiek mellett érkeztek erős fiúk és lányok Pécsről, Székesfehérvárról, Tamásiból, Győrből, Tatabányáról, Oroszlányról a helyiek mellett. Az Oroszlányiak Városi SK (OVSK) hét sportolót indított. 

A fiúk 10 éves korcsoportjában Német Rudolf (OVSK) ragyogóan szerepelt, minden bírótól megkapta a maximális 5 pontot a gyakorlataira, összesen 90 pontot ért el, így első lett a 67 kilós súlycsoportban. A serdülők (13–15 évesek) között Zolnai Rajmund (OVSK) 34 kg-ot szakított és 47 kg-ot lökött. A mindössze 33 kilós legényke, a 45 kilogrammosok mezőnyében megjavította az egyéni legjobb teljesítményét és a jóval nehezebbek között második helyezést ért el úgy, hogy egyetlen kilóval emelt kevesebbet, mint a győztes. A 73 kilós Végh Koppány első helyezést ért el, miután 34 kg-ot szakított és 51 kg-ot lökött. Ő is javított eddigi legjobbján. Szintén az élen végzett Boros Balázs (96 kg), aki 65 kg-ot szakított és 82 kg-ot lökve javította meg az egyéni rekordját. 

A serdülő lányok között igencsak kitett magáért a 13 éves Mikhel Panka, aki korosztálya első osztályú szintjét teljesítette a +76 kg-os súlycsoportban, mert 54 kg-ot szakított és 74 kg-ot lökött. Nem véletlen, hogy ő is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. 

A felnőttek között indult a jogász dr. Nagy Nelli (64 kg). Élete első versenyét szépen teljesítette, hiszen a 30 kilós szakításával és a 40 kilós lökésével megszerezte a végső győzelmet. 

– Az ifjúsági korosztályban, a nagy reménységünk, Zolnai Lénárd sajnos betlizett – jegyezte meg Bagócs János, az OVSK edzője. – Ennek ellenére nagyon elégedettek vagyunk a többi versenyzőnk mutatott formájával, akik leküzdötték a 40 Celsius-fokos hőséget és majdnem mindegyikük javított addigi legjobb produkcióján. Büszkék vagyunk a helyt állásuk miatt és gratulálunk fiataljainknak segítőmmel, Csengeri Kálmánnal együtt
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában