tatabánya

2018.08.30. 11:25

Megható teremavató Tatabányán

Itt készül a montreáli masters világbajnokságra az olimpiai bajnok Földi Imre lánya, Csilla is.

Kemma.hu

Fotó: Dallos István/24 Óra

Hivatalosan is átadták a Tatabányai Sport Club sporttelepén található felújított Veres Győző Súlyemelő Termet. Az eseményt, amelyet megtisztelt jelenlétével Schmidt Csaba polgármester is, Sámuel Botond, a TSC elnöke nyitotta meg.

A súlyemelő-szakosztály részéről jelen volt Visegrádi József szakosztályvezető, Pócza Károly vezetőedző, valamint Stark András, a tatabányai Súlyemelő Utánpótlás Alapítvány kuratóriumi intézője is. Schmidt Csaba szót ejtett a tatabányai súlyemelő sport fényes múltjáról és reményteljes jövőjéről, majd Visegrádi Józseftől megtudtuk, hogy a felújítás elsősorban a fiatalok idevonzása miatt történt. Pócza Károly kitért arra, hogy a felújítást szép eredményekkel szeretnék meghálálni.

A súlyemelő terem renoválása egyébként februárban kezdődött és majdnem négy hónapig tartott, a beruházás összege meghaladta a 3 millió forintot. A terem speciális borítást és festést, emellett korszerűbb világítást és fűtési rendszert kapott. A jelenlévők köszönetet mondtak a beruházás anyagi fedezetét biztosító városi önkormányzatnak, valamint az ÉDV Zrt.-nek is.

Az eseményen egy ismerős arcot is felfedezhettünk. Az olimpiai bajnok Földi Imre lánya, az egyaránt 16-szoros magyar és Európa-bajnok Csilla ugyanis újra edzésbe állt. Mint megtudtuk tőle, barátai tanácsára kezdett el újra sportolni, hogy ezzel is enyhítse az édesapja halála okozta fájdalmat. Csilla már a jövő évi montreali masters vb-re készül, ahol nem is lehet más a célja, mint a győzelem megszerzése. Ugyanott, ahol az édesapja ötödik alkalommal vett részt az olimpiai játékokon...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában