Esztergom

2024.05.13. 17:23

Orbán Viktor: ki kell maradnunk ebből a háborúból!

A miniszterelnök a hétvégén újabb vidéki városba látogatott, és kitért a júniusi választások tétjére is. Orbán Viktor szerint a baloldal térnyerése a háborús veszélyt növelné hazánkban is.

Kemma.hu

Orbán VIktor Esztergomba látogatott. Beszédéből kiderült: a júniusi választás tétje a béke

Forrás: Orbán VIktor/Facebook

Orbán Viktor Esztergomban folytatta országjárását. A miniszterelnök a Szent Adalbert Központ előtt tartott beszédet, amelyen kitért a jelenlegi külpolitikai helyzetre, és annak hazai perspektíváira is. Mint fogalmazott, még egyetlen háború sem kezdődött úgy, hogy bejelentették, hogy ez a világháború. 

A miniszterelnök a hétvégén újabb vidéki városba látogatott, és kitért a júniusi választások tétjére is. Orbán Viktor szerint a baloldal térnyerése a háborús veszélyt növelné hazánkban is.
Hernádi Ádám esztergomi polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök
Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Minden háború egy lokális háborúval kezdődött. Most is így áll a helyzet. Az orosz-ukrán háborúról beszélünk, de nem tudjuk, hogy ez nem előhangja-e egy nagyobb háborúnak

– fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ha figyelünk az európai vezetőkre, lehet érezni, hogy a háború előszele járja be a kontinenst. 

Orbán Viktor szerint meg kell üzenni: az emberek nem akarnak háborúzni

A miniszterelnök kiemelte, hogy ha az emberek nem tudják megüzenni Brüsszelbe és a saját nemzeti kormányaiknak, hogy az emberek nem akarnak háborút, akkor belesodródhatunk. 

– Magyarországon úgy áll a helyzet, hogy külföldről fizetik az egész baloldalt. Ha az uniós választáson ők megerősödnek, az megnöveli a háborús veszélyt Magyarországon. A mi álláspontunk világos, mi a béke oldalán állunk – nyomatékosította Orbán Viktor, oldalán Hernádi Ádámmal, Esztergom polgármesterével.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában