Jegyzet

2024.05.18. 11:00

Májusi eső

Bár már bőven május közepét tapossuk, a meleg még nem érkezett meg. Nemsokára nyitnak a strandok, Komáromban például már mától csobbanhatunk, feltéve, ha kedveljük az esőben fürdőzést körülbelül húsz fokban.

Körtvélyfáy Dina

 Szerencse, hogy a fedett részleg és a gyógyvíz akkor is opció, ha az időjárás nem éppen baráti. Pedig mi sem adna remekebb alkalmat a kinti fürdőzésre, mint a pünkösdi hosszú hétvége. A sors fintora azonban valahogy mindig az: ha az időnek el kell romlania, akkor el is romlik, ráadásul az esetek nagy részében ennek pont hétvégén kell bekövetkeznie. S valljuk be, nehéz azzal vigasztalni magunkat, hogy májusi eső aranyat ér, amikor kintre tervezett programunkat is elmossa.

A strandok tulajdonosai is jobban szeretik, ha minél előbb bekopogtat a meleg, de mostanában a június is meglehetősen esősnek mondható. Jelen állás szerint vasárnaptól egész kellemes lesz az idő, kár, hogy hétfőre ismét megérkezhet az eső, na de esernyő és esőkabát is van már a világon. Azért ne keseredjünk el nagyon, az idő biztosan ezeket az emlékeket is megszépíti majd. Nyár közepén, a fullasztó hőségben persze jó lesz visszagondolni arra, milyen szép is volt májusban, amikor csak 17 fokot mutatott a hőmérő, egy kicsit csöpögött az eső, és a nap sugarai csak néha tudták átverekedni magukat a sűrű fellegeken... Ha mással nem is ezzel vigasztalhatjuk magunkat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában