Ünnepség

2024.05.08. 19:13

Elismeréseket adtak át a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom Nemzetközi Világnapján

A Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom Nemzetközi Világnapján ünnepséget szervezett, ahol elismerték azok munkáját, akik részt vesznek a szervezet humanitárius tevékenységében, a Vöröskereszt programjainak, célkitűzéseinek megvalósításában.

Kemma.hu

Vöröskereszt napjának ünneplése Tatabányán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

Dr. Bognár Ferenc, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetének elnöke ünnepi beszédében kitért az alapító, Jean-Henri Dunant, Nobel-béke díjas svájci közéleti személyiség, üzletember tevékenységére, aki életre hívta a világ legnagyobb karitatív szervezetét. A kitüntetéseket, elismeréseket dr. Bognár Ferenc és Hamburgerné Ujvári Irén, a vármegyei szervezet igazgatója adta át. 

Vöröskeresztes Tevékenységért Gyémánt fokozatú kitüntetést adományoztak Fleith Péternének Nyergesújfaluról, az Arany fokozatát Séráné Kovács Gizella vehette át Tatáról. Az Ezüstöt Andor Ildikó Környéről, valamint Zsidek Lászlóné Dunaalmásról, Belány Elemérné egy későbbi időpontban veszi át.

A Vöröskeresztes Tevékenységért Bronz fokozatát nyújtották át dr. Bognár-Mátyás Annának Tokodaltáróról; Gyurik Jánosnénak Nyergesújfaluról, és Juhász Lajosnénak Kocsról – ő is egy későbbi időpontban veszi át a díjat. 

Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevelet adományoztak Körösladányi Zsombornak, aki fontosnak tartja az emberi élet védelmét, a segítségnyújtást. 

Az Év Önkéntese Elismerő Oklevelet vehette át Kemecsi László Esztergomból. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért Emlékérmet adományozott Morva Lászlónak Esztergomból, aki az elismerést az országos rendezvényen veszi át.

Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért elismerő oklevelet vehetett át Pák Péter és Cserép Ádám Bence Esztergomból, mindketten a Dobó Katalin Gimnázium végzős tanulói. Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Elnöki Díszoklevelet adományoztak a szintén esztergomi Vassy Botondnak és Életmentő Érdemérmet  a tatabányai Juhász Alexandrának. 

Humanitárius Település címet harmadik alkalommal Komárom vehette át, valamint első alkalommal Tatabánya.

Megyei Elnöki Díszoklevelet vehetett át Komáromból Kondor Sándorné,  Pokornyi János, a László Pack Kft., az SK On Hungary Kft.; Tatabányáról Kálmán Tímea és Novák Adrienn, Oroszlányból Auer József és Tölgyesi Emilné, Nyergesújfaluról a Schnell Autóplusz Kft., Tátról Selyemné Szabó Mária, Kisbérről a Minebea AccesSolution Kft. Valamint Esztergomból Vakán Péter. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában