Figyelmeztetés

2024.05.15. 07:56

A rendőrség nevében üzennek a csalók

Ezúttal SMS-ben próbálják lenullázni a gyanútlanok bankszámláját. A rendőrségre hivatkozva küldik a csalók az üzenetet.

Kemma.hu

Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán figyelmezteti csalókra a lakosságot. Mint írták: több bejelentés is érkezett hozzájuk a napokban. A telefonálók elmondták, hogy a rendőrség nevében próbálták őket átverni. Ők gyanakvók voltak, nem kattintottak rá a linkre. A zsaruk arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy ők se nyissák meg a linket!

Ezúttal SMS-ben próbálják lenullázni a gyanútlanok bankszámláját. A rendőrségre hivatkozva küldik a csalók az üzenetet.
A rendőrség nevében küldenek szöveges üzenetet a csalók
Fotó: Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség/Facebook


– A Rendőrség nem küld SMS-t, soha, semmilyen körülmények között nem keresünk meg így benneteket. Legyetek elővigyázatosak, felelősen kattintsatok! – figyelmeztetnek posztjukban. 

SMS-t küldenek a csalók

A rendőrök fotót is mellékeltek posztjukhoz. Az SMS-ben arra hívják fel a figyelmet, hogy a rendőrség felé tartozásuk van, amit egy linken keresztül tud kiegyenlíteni az érintett. Azonban a link a csalók oldalára visz, akik lenullázzák a gyanútlan emberek bankszámláját. 

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb trükkökkel támadnak a csalók. 

– A legújabb módszer szezonális, hiszen ha belegondolunk, hogy most már nagyon sokan a nyaralást tervezgetjük. Már a bűnözők is lekövetik ezt a fajta szezonális igényt és a Booking.hu oldalán történő foglalás esetén a csaló egy problémára hívja fel a sértett figyelmét. Valamilyen módon megnézi a lemondási határidőt és ehhez közeledve, az alkalmazáson belül, a kiszemelt szálloda nevében üzenetet küld. Arról tájékoztatja, hogy nem tudják megterhelni a kártyáját. De a problémára mindjárt kínálnak is egy javaslatot, például ajánlanak egy programot, amire regisztrálva tud fizetni. Azonban helyette ők egy adathalász vírus segítségével a kártyán lévő teljes összeghez hozzáférnek – magyarázott a csalók legújabb módszereiről Bálint Gabriella alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában