Albetétek

2024.04.17. 15:41

Reagált a Spar, a labda az önkormányzatnál van a tatabányai múmiaépület ügyében

Korábbi cikkünk nyomán, melyben megírtuk, hogy aláírásgyűjtő akció indult a lepusztult kertvárosi Spar ügyében, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. megkereste a Kemma.hu-t, és fontos információval egészítette ki a leírtakat. Tavaly óta várnak válaszra a tatabányai önkormányzattól.

Kemma.hu

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, civil kezdeményezésre aláírásgyűjtő akció indult a korábbi kertvárosi Spar elhagyatott épületének ügyében. A Kertvárosban élők türelme ugyanis elfogyott. Túl hosszú ideje vártak már türelmesen, miközben kétszer is kaptak ígéretet arra, hogy az egykori Hadsereg utcai Spar „otthagyott” épületével végre történik valami.

kertváros spar petíció
Ha így marad, az enyészeté lesz
Forrás: Kemma.hu

Az aláírásgyűjtésről szóló posztban azt írják, sem politikusok, sem a városvezetés nem tudott megoldást találni a problémára, ezért a közösségi összefogás erejében bízva próbálnak nyomást gyakorolni az élelmiszer-üzletlánc illetékes vezetőségére.

A SPAR Magyarország e-mailben reagált a cikkben foglaltakra. Levelüket változtatás nélkül közöljük.

A jelzett ingatlan egy társasház, melyen belül egyetlen albetét van a SPAR Magyarország tulajdonában, míg Tatabánya Önkormányzata szintén tulajdonos, mégpedig az összes többi albetét vonatkozásában. Tatabánya MJV Önkormányzat Polgármesteri Hivatala tavaly megkereste vállalatunkat az ingatlan hasznosítására irányuló kérdéssel, válaszunkban pedig jeleztük, hogy cégünk nem tervezi az albetét élelmiszer áruházként történő működtetését és felkínáltuk megvásárlásra azt az Önkormányzatnak. Levelünkre eddig azonban sajnálatos módon nem kaptunk választ. Műszaki osztályunk jelen pillanatban egy olyan megoldáson dolgozik, melynek célja állagmegóvó intézkedés által elfogadható állapotba hozni a SPAR tulajdonában álló épületrész külső megjelenését.

Az ügyben egyúttal megkerestük Tatabánya önkormányzatát. Megkérdeztük, eljutott-e az önkormányzathoz a SPAR Magyarország levele, ha igen, miért nem válaszoltak rá. Megkérdeztük továbbá, hogy szándékában áll-e az önkormányzatnak az eladásra kínált albetét megvásárlása, illetve szándékában áll-e az önkormányzatnak rendezni az épület sorsát. Amint Tatabánya önkormányzata válaszol megkeresésünkre, beszámolunk a válaszokról.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában