Komárom-Esztergom vármegye

2024.04.08. 19:00

Programajánló keddre

Hétfőn is sok programot tartanak vármegyeszerte, illetve Észak-Komáromban. Ezek közül ajánlunk néhányat olvasóink figyelmébe.

Bajna

A könyvklub kedden 17 óra 30-tól tartja következő foglalkozását a községi könyvtárban. Az irodalmat kedvelők ezúttal Gárdonyi Géza Ida regényéről beszélgetnek.

Bábolna

A bűnmegelőzés napja alkalmából a Komáromi Rendőrkapitányság érdekes és hasznos előadást tart Csalások napjainkban címmel a bábolnai Idősek klubjában. A rendezvény szerdán 9 órakor kezdődik.

Dorog

A fajok eredete címmel Mucsi Zoltán, Thuróczy Szabolcs és Katona László előadását tekinthetik meg az érdeklődők kedden a dorogi József Attila Művelődési Házban. A program 19 órakor kezdődik.

Esztergom

– Kedden reggel 9 órától ismét várják az érdeklődőket Esztergomba, a Szépkorúak Akadémiájára. A helyszín az MNM Balassa Bálint Múzeuma. A téma a régészeti embertan lesz, az előadó pedig Mercz Mónika, régész-antropológus.

– "Ihlet híján rózsafüzér..." címmel J. Haydn egyházi zenéjéről tart előadást kedden Bősze Ádám a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában. A rendezvény 18 órakor kezdődik.

Tata

Gulya Panna, a Tatai Református Gimnázium végzés diákjának munkáiból nyílik kiállítást kedden 10 órakor a tanintézetben. Az alkotásokat Gulya Róbert zeneszerző ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A kiállítást június 14-ig lehet megtekinteni.

Tatabánya

Idei második foglalkozását tartja a Tatabányai Múzeum és a Múzeumbaráti Kör. Ezúttal Kövesdi Mónika művészettörténész A majki kolostor művészettörténete címmel tart előadást. A rendezvény kedden 16 órakor kezdődik a múzeumban.

Észak-Komárom

– A magyar költészet napja alkalmából kedden 16 óra 30-tól az észak-komáromi Tiszti Pavilonban Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a József Attila Színház igazgatója, illetve Matusek Attila, az észak-komáromi Jókai Színház művésze lesz a vendég. Oláh Kálmán Pro Urbe díjas tanár beszélget velük költészetről, magyarságról, nemzettudatról, magyar versek előadásának kíséretében.

− Kedden 17 óra 30-kor a Zichy-pont Közösségi Központban Csinta Samu Erdély újranemesítői/Arisztokraták honfoglalása című könyvét mutatják be. A szerzővel Kiss Réka beszélget.

− Jankovic Nóra Nappalok sötétsége című családregényét mutatják be kedden 18 órától az Egressy Béni Városi Művelődési Központban. A rendezvényen közreműködik Récsei Noémi, televíziós műsorvezető, újságíró.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában