Elismerés

2024.04.19. 11:33

Fémipari vállalkozók díja lehet ezüstérem

A dorogi székhelyű, Szűcs György vezetésével működő Országos Fémipari Ipartestület (OFI) elnöksége ismételten felhívta a figyelmet egy, az érdekvédelmi szervezet által alapított elismerésre.

Kemma.hu

A szakmai csoport a harminckét évvel ezelőtti újjáalakulása óta folyamatosan törekszik arra, hogy a magyar fémiparosok a régi hagyományokra alapozott céllal, de a modern kornak megfelelő színvonalú programmal legyenek sikeres szereplői a hazai iparvilágnak. Az összetett feladat része például a gazdaságszervezés, a szakképzést segítő tevékenység, a szociális felelősséget vállaló munkaadói program, illetve a kulturális, hagyományőrző területre is kiterjedő tevékenység. Ezen gondolatkör jegyében született döntés a Fémipari Vállalkozások Felemelkedéséért Díj megalapításáról. Az ezt megtestesítő ezüstérmet a dicső elődök nyomdokain haladó mai fémipari vállalkozások tulajdonosainak, munkatársainak, illetve a cégekkel együttműködő személyeknek, szervezeteknek, továbbá intézményeknek ítélheti oda az OFI.

A diósgyőri vasolvasztó megalapításának közelgő 255. évfordulója alkalmából az Országos Fémipari Ipartestület elnöksége ismételten várja a javaslatokat az újabb díjazottakra. A cél változatlan, a magyar fémfeldolgozó ipar népszerűsítése érdekében kapjanak nagyobb nyilvánosságot azok, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek a hazai fémipari vállalkozások sikeres munkájáért.

Kérdésünkre Szűcs György, az OFI elnöke elmondta, hogy a nívós kivitelű ezüst emlékéremmel nem a zseniket, a világraszóló teljesítményeket elérők munkáját kívánják elismerni. A javaslatok kiemelten épülnek az emberek közötti kapcsolatokra. És ez nagyon értékes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában