Jubileum

2024.03.22. 15:03

Régi adósságát törlesztette a város

Egy régi adósságát törleszti Oroszlány. Ezekkel a szavakkal kezdte beszédét Rajnai Gábor alpolgármester a jubileumi ünnepség második felvonásában. Ugyanis, emléktábla avató követte a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház Hetvenkedő rendezvényét.

Wágner Zsanett

Egy ünnep volt két helyszínen. A jubileumi ünnepségsorozat folytatásaként a polgármesteri hivatal tanácstermében várták az oroszlányi közönséget, ahol a tisztelet jeleként emléktábla avató és kitüntetés átadó is volt.

Emléktábla avató követte a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényház Hetvenkedő rendezvényét.
Emléktábla avató ünnepséget tartottak Oroszlányban. Dr. File Beáta jegyző és Lazók Zoltán polgármester leplezte le a városvezetők nevét tartalmazó márványt
Fotó: Flajsz Peter

Rajnai Gábor alpolgármester szívügye volt már néhány éve és most eljött az ideje, hogy leplezze a márványtáblát, amin feltüntették a vezetők névsorát egészen a Tanácsköztársaság kezdetétől. Beszédében kitért arra, hogy egy fának is van gyökere, amiből táplálkozik. Így – folytatta – Oroszlány egy régi adósságát törleszti az emléktáblával.

Dr. Mátics István kapott díszpolgári címet, a szakrendelő volt főorvos igazgatójaként. Oroszlányért vésetű aranygyűrűt kapott Nagyné Csabai Anna, aki védőnőként szerzett elévülhetetlen érdemeket az egészségügyben; valamint Forgács József helytörténeti munkásságáért. Kitüntető díszoklevelet hárman kaptak. Zajácz Edina, a Cirill Táncstúdió vezetője és Dallos Zoltán, a KaDarka színtársulat vezetője, de Schüller Andrásné evangélikus gyülekezeti munkája is kiérdemelte az elismerést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában