Csalás

2024.01.23. 10:18

Hamis jegyekkel seftelt a férfi: az oroszlányi rendőrök kapcsolták le

A férfi közösségi oldalon hirdette a hamis, rendszeresen színház- és koncertjegyeket.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom vármegyei rendőrség közösségi oldalán számolt be arról, hogy az oroszlányi rendőrök kapcsolták le a jegyüzért.

Mint írták: könnyű pénzszerzési lehetőségnek vagy akár kiegészítésnek is mondható az 51 éves szentendrei férfi tette: közösségi oldalon hirdetett rendszeresen színház- és koncertjegyeket. A baj csak az volt, hogy hamisak voltak, a vételárat azonban minden esetben megkapta a gyanútlan vásárlóktól. A sértettek többnyire a jegyek ellenőrzésekor szembesültek azzal, hogy azok nem valódiak, így a rendezvényre nem jutottak be.

Oroszlányi rendőrök azonosították az elkövetőt, akit 19 rendbeli csalással gyanúsítanak. A rendőrök kiemelték, hogy az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat találhatnak az érdeklődök a kiberpajzs.hu oldalon. A Mátrix Projekt keretében a rendőrség az együttműködőkkel közösen már hónapokkal ezelőtt felvette a harcot az internetes csalókkal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában