Kemma.hu podcast

2023.11.09. 12:42

November 12.: a Szociális Munka napja - PODCAST

November 12., a Szociális Munka Napja. A Tatabánya Járási Egyesített Szociális Intézmények a jeles nap kapcsán köszönti a több évtizede itt dolgozó munkatársait, a pályakezdőket és intézményvezetői dicséretet is átadnak. Smelcné Portik Ágnest, a TJ ESZI intézményvezetőjét és Somlói-Nagy Renátát, az idősek, a pszichiátriai betegek és fogyatékkal élők alapellátásáért felelős szakmai vezetőt faggatta a Szociális Munka Napja alkalmából Sugár Gabriella.

Kemma.hu

Balra Somlói-Nagy Renáta, mellette Smelcné Portik Ágnes

Forrás: 24 Óra

Fotó: S.G.

A beszélgetésből kiderült, hogy a járás tíz településén milyen egységeket működtet az ESZI, s ott hányan dolgoznak. A szolgáltató elképesztően bonyolult munkát végez, hiszen gyakorlatilag a születéstől az halálig kísérik el az embert. Smelcné Portik Ágnes szólt a nehézségekről is, amelyet az idei pályakezdők köszöntése is jól mutat.  Egyetlen személyt fognak csak üdvözölni, ahogy az elmúlt időszakban sem voltak sokan, akik ezt a hivatást választották volna. A szakmai egyre inkább öregedik, s nehéz új és jó szakembert találni – hangzott el a beszélgetés során. 

A köszöntöttek között lesz Somlói-Nagy Renáta, aki három évtizede dolgozik szociális területen. A kórházban kezdett, majd tizenkilenc éve került az ESZI-be, ahol ma is dolgozik. Elhivatott, segíteni akaró munkatársaival nagyon sok fogyatékkal élő és idős ember mindennapjait teszik könnyebbé. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában