Készül

2023.11.20. 11:21

Készül a nyergesi szabadidőpark, amelynek alakításába a tanulókat is bevonnák

Szabadidő park kialakításán dolgoznak a legendás eternitgyári focipálya gazos helyén Nyergesújfalun.

Fenyvesi Károly

A jó idő a kivitelezőkkel van

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Jó ütemben halad az egykori focipályán az új szabadidő park kialakításának II. üteme. A munkálatok elvégzésével rendkívüli ülésükön az önkormányzati képviselő-testület tagjai név szerinti szavazás során egyhangú döntéssel bízták meg a tatai székhelyű Extreme-Park Környezetépítő Kft. csapatát. A placcon egykoron sok szurkoló bíztatásával játszott remek meccseket a helyi Eternitgyár gárdája. Aztán mostanában már csak a nyergesi búcsú, illetve egy-egy erre tévedő cirkusz műsora kapcsán volt élet a Váci Mihály utca, a Kisfaludy utca és a Béke tér által határolt gazos területen.

Az alapelképzelések szerint a több irányból is remekül megközelíthető hely nagyobb részén pihenőparkot alakít ki az önkormányzat, ezen kívül többgenerációs játszótér, közlekedési tanpálya, felnőtt szabadtéri fitnesz park is készül. Minőségi ugrást jelenthet egy akadálymentesen megközelíthető, kétszáz érdeklődőnek helyet kínáló nézőteres szabadtéri színpad kialakítása öltözővel, vizesblokkal, illetve külön épületben mosdó kávézó, játszóház. Új helyszínt kaphatnak bemutatkozásra, szereplésre a város jelenlegi, illetve a jövőben alakuló művészeti csoportjai. Az autóval érkezőket közparkoló várja majd. A teljes fejlesztési területen kiépítik a közvilágítást, megoldják a csapadékvizek elvezetését.

Az elképzelések szerint a növények telepítésébe az önkormányzat bevonja a város általános és középiskolás tanulóit, a fiatalokra a későbbiekben számítanak a terület karbantartásában, illetve esetenként a szabadidő park tisztán tartásában is. 

Míves munka
Az önkormányzat júniusban írta alá a szerződést a kivitelezés I. ütemére a neszmélyi Kert-Míves 2004 Kft.-vel. Július első napjaiban elkezdődött a munka. Szeptemberre a feladatok felét megoldotta a cég, elkészültek a járdaburkolatok, állt a nagy vár. Október végére 75 százaléknál járt a kivitelezés, elkészült az öntözőrendszer, helyükön voltak a kisebb játékok, zajlott a parkosítás. November első napjaiban elkezdődhetett a műszaki átadás-átvétel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában