Forradalom és szabadságharc

2023.10.23. 21:09

Tatán egy hetes programsorozattal emlékeznek meg az 56-os hősökről

Tatán is méltóan megemlékeztek az 56-os hősökről. A hét folyamán további rendezvényre várják az érdeklődőket.

Kemma.hu

56-os megemlékezés és koszorúzás Tatán az 1956-os emlékműnél

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében október 23-án délelőtt idén is a körforgalomnál található emlékműnél rendeztek megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Az eseményről a tata.hu számolt be. Az eseményen Michl József polgármester mondott beszédet. 

– Ünnepeink azért vannak, hogy előre nézzünk és erőt merítve hős elődeink szabadságot szerető és a honszeretetet megélő példájából, hittel és bátorsággal felvértezve bármikor megvívjuk legújabb honelfoglaló, megtartó, vagy visszafoglaló küzdelmeinket – mondta beszédében a polgármester.

A megemlékezésen közreműködött még Michl-Perczell Anita, Ködmön Kristóf diákpolgármester, a Kőkúti Általános Iskola és a Kőkúti Általános Iskola Fazekas utcai Tagintézményének diákjai, valamint a Menner Bernát Zeneiskola fúvószenekara Belső Máté vezetésével.

Az 1956-os eseményekre emlékező programsorozat október 26-án, csütörtökön, 15:00 órakor folytatódik a forradalom és szabadságharc tatai szereplőinek felelősség- és áldozatvállalása előtt tisztelgő ünnepi felvonulással.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában