Megemlékezés

2023.10.11. 18:30

Assisi Szent Ferenc halálára emlékeztek Esztergomban

A napokban emlékeztek meg Assisi Szent Ferenc tranzitusáról, azaz boldogságos haláláról a Ferencesek Szent Anna-templomában, amely megtelt a világ egyik legismertebb szentjének tisztelőivel – közölte Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, aki szintén részt vett az ünnepségen.

Kemma.hu

Mise keretében emlékeztek meg Assisi Szent Ferencről

A politikus beszámolójából kiderül, hogy minden évben összegyűlnek ferences szerzetesek, diákok, öregdiákok, nővérek és sok világi hívő is, hogy megemlékezzenek a hozzájuk közel álló szentről. Az idei szentmisét Komáromi Előd atya celebrálta, aki az idei évtől az esztergomi ferences rendház házfőnöke, rajta kívül koncelebráltak a ferences rendház papjai és a szemináriumi elöljárók is. Szentbeszédet mondott Barcza Máté, a kispesti Jézus Szíve templom diakónusa. 

A szentmisét követően a Tranzitus szertartása következett, amely során Assisi Szent Ferenc boldog halálára emlékeztek: Erős Gábor szerint ennek legszebb pillanata, amikor a templom fényeit lekapcsolják, és a jelenlévők csendben imádkoznak. Mivel ez egyben az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium ünnepe is, ezért ezen a napon kapták meg kitűzőiket az iskola új diákjai és tanárai, akiket ezzel szimbolikusan is befogadtak a gimnázium közösségébe. 

Az országgyűlési képviselő közösségi oldalán megjegyezte: mind az iskola, mind a személyek, az egész ferences család sokat jelentenek térségünknek, különösen Esztergomnak. Örömmel tapasztalta meg a ferences lelkületet és azt, hogy Assisi Szent Ferenc 800 év távlatából is mennyi embert von maga köré.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában