Támogatás

2023.08.30. 08:00

170 Esztergomban gyártott speciális kocsival segíti a Suzuki az ügyeleti ellátást

170 darab Suzuki Vitara, illetve S-Cross típusú gépjárművet adott át augusztus 29-én, Budaörsön a Magyar Suzuki Zrt. az Országos Mentőszolgálat számára – közölte a vállalat. Az említett autókat a jövőben az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszerben vethetik majd be.

Kemma.hu

Kifejezetten mentési célokra alakították ki a speciális járműveket

Forrás: Magyar Suzuki Zrt.

A beszámoló szerint az ünnepségen Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese, Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Győrfi Pál kommunikációs- és pr vezetője, illetve Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese vett részt. A rendezvényen kiemelték, hogy a 170 új Suzukival olyan egészségügyi panaszokhoz mennek majd ki, amelyeknél helyszíni ügyeleti ellátásra van szükség. 

Az Esztergomban gyártott kocsikat kifejezetten mentési célokra alakították át, emiatt az üzemeltetésük is eltér a szokványostól. Kiválasztásuknak fontos szerepet játszott, hogy a Suzuki igen megbízható márka, a modelleket alacsony karbantartási és szervizköltség jellemzi, továbbá emelt a hasmagasságuk.

A helyszíni ügyeleti ellátást segítik a speciális járművek
A helyszíni ügyeleti ellátást segítik a speciális járművek
Forrás: Magyar Suzuki Zrt.

Győrfi Pál kiemelte, hogy a járműveket komplett matricákkal, megkülönböztető fényjelzéssel is ellátott mentőszolgálati csomagokkal szerelték fel. A csomagtérbe speciális zárható tároló került, amelyben többek között defibrillátor, motoros leszívó, infúzió, gyógyszeradagoló és gyógyszerek is helyet kaptak.

Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese büszke arra, hogy a vállalat által gyártott autók hozzájárulnak az Országos Mentőszolgálat mindennapi tevékenységéhez.

– A Magyar Suzuki, mint az ország egyik meghatározó munkáltatója nagy hangsúlyt fektet munkavállalóinak egészségére. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10.000 munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá. Ilyen módon bízunk benne, hogy ezek a gépjárművek nemcsak tágabb környezetünk, hanem az ő és családjaik minőségi ellátását is szolgálják. Ez az esemény számomra azt szimbolizálja, amit mindig is hangsúlyoztunk, hogy a Magyar Suzuki a termékeivel a biztonság elérésére törekszik – tette hozzá Krisztián Róbert.

Suzuki Vitara, illetve S-Cross típusú kocsikat adott át a Suzuki
Forrás: Magyar Suzuki Zrt.

A közleményben szerepel, hogy az újonnan üzembe helyezett, speciális kialakítású Suzuki modellek szeptembertől már kilenc vármegyében működő és a tervek szerint 2024 tavaszáig országos hálózattá kiterjesztett egységes alapellátási ügyeleti rendszerben vesznek majd részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában