Naplemente

2022.07.14. 16:00

Akadémiai szinten festenek Táton

Csütörtöktől vasárnapig idén is megrendezik az immár második Táti Festő Akadémiát, amit szeretnének nyaranta megismételni – tájékoztattak a szervezők.

Az akadémián négy, 50×40 centiméteres képet festenek akrillal: Naplemente-tájkép, Nyári csokor-virágcsendélet, Gyertya rózsával-tárgycsendélet, illetve Manökenek-modern figurális kép. Az akadémia elvégzéséről diplomát adnak annak, aki legalább három képet festett az akadémián.

Ami a programokat illeti, az első nap, csütörtökön délután festik a résztvevők az első képet, a Gyertyát rózsával. Pénteken a Manökenek témakörében alkothatnak a művészjelöltek, szombaton alkotják a harmadik képet, melynek témája a Nyári csokor-virágcsendélet. Aznap este lángosozás is tarkítja a napot, illetve aznap adják át az okleveleket is. A negyedik nap, vasárnap a naplementéről festhetnek a résztvevők.

A szervező Táti Kultúrház és Könyvtár egyébként élen jár a kultúra közvetítésében a településen. Ők fogják össze, szervezik a város kulturális életét, helyet biztosítanak különböző civil szervezeteknek, rendezvényeiknek. Többek között társadalmi, családi és művészeti rendezvényeket tartanak. Családi és egészségügyi programoknak adnak helyet, segítik az iskolák, óvodák munkáját. Részt vesznek a helyi televízió műsorának, a város közéleti lapjának, a Táti Walzernak, valamint a város honlapjának szerkesztésében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában