újranyitás

2021.04.10. 18:35

Előjegyzett vendégek rohamozták meg a fodrászokat, kozmetikusokat

Már nagyon várták a szépségipari szolgáltatók és a vendégek is a részleges újranyitást. Megnéztük, hogy miként élték meg az első napokat.

Raffael Veronika

Az egészségügyi szabályok betartása mellett újra dolgozhatnak a szépségipari vállalkozók

Forrás: beküldött

Fotó: Tóth Richárd

Megszűnt az ideiglenes védelmi intézkedések egy része, így a napokban számos szolgáltatás újra elérhetővé vált a vendégek számára. A szolgáltatók többsége számára nehéz időszaknak bizonyult az elmúlt egy hónap: március nyolcadika óta nem fogadhatták vendégeiket.

A tatabányai székhelyű Glitter Szépségszalonban dolgozó Szathmári Roxána kozmetikus szerint a szférában dolgozók utolsó tartalékaikat élték fel az előző hetekben.

– Pénzügyileg tavaly óta számos sorstársammal nem tudtunk teljesen visszarázódni a normális kerékvágásba, hiszen hónapokig zárva voltunk. Nem voltak meg azok a tartalékok, amelyekkel ezelőtt rendelkeztünk. Ugyanakkor nagy volt az összefogás, petíciókat is indítottunk a nyitással kapcsolatban, hiszen úgy éreztük, minden megelőzéssel kapcsolatos előírás betartása mellett tudunk dolgozni. Mivel bevételünk nem volt, de a kiadások maradtak, így életmentő volt az újranyitás – mondta a kozmetikus, aki hozzátette: sokuknak a március a vendégek által lefoglalt időpontok folyamatos változtatásáról szólt.

– Napról napra egyre csak toltuk a már előre egyeztetett időpontokat. Nehezítő körülmény volt, hogy pontosan nem tudtuk, mikor nyithatunk, így egy idő után már inkább nem jegyeztünk elő senkit, amíg nem volt meg az enyhítés dátuma. Ismerem a vendégeim igényeit, nagyjából tisztában voltam vele, hogy kinek milyen sürgős egy kezelés. Mivel tartottuk a kapcsolatot a vendégekkel, így tudtam számontartani, hogy ki mikor szeretne jönni. Ugyanakkor elvesztettük a rendszerességet, így sokaknak a vendégköre is csorbát szenvedett. Most minden erőnkkel igyekszünk újra lábra állni – fűzte hozzá.

A szintén a megyeszékhelyen működő Barber Shop Tatabánya fodrásza, Tóth Richárd szerint a múlt hónap a várakozásról szólt, a férfiak borbélyaként elmondta: munkatársaikkal együtt köszönik a vendégek türelmét, igyekeznek mindenkit fogadni.

Az egészségügyi szabályok betartása mellett újra dolgozhatnak a szépségipari vállalkozók
Fotó: Tóth Richárd / beküldött

– Nagyon vártuk, hogy újra munkába állhassunk. Végig az lebegett a szemünk előtt, hogy türelmesnek kell lennünk annak tükrében, hogy a korlátozások az elővigyázatosság miatt léptek életbe. Nagy volt a kiesésünk, de megvártak minket a vendégeink, így szerda óta folyamatos a munka – osztotta meg tapasztalatait Tóth Richárd.

Egyelőre még nincs normál üzemmód

A szerdától életbelépő szabályok szerint a vendéglátó helyiségek egyelőre továbbra sem működhetnek normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az emberek az éttermekbe. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket, kivéve az üzleti, gazdasági, oktatási tevékenység céljából érkezőket.

A jelenleg is hatályos jogszabály azt is kimondja, hogy a fitnesztermek használata továbbra sem engedélyezett, kivéve a versenyszerűen sportolókat, ők a sportról szóló törvény szerint edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatják az edzőtermeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában