edzés

2019.05.07. 07:01

Éjjel-nappal nyitvatartó sportparkot adtak át Naszályon

A Nemzeti Szabadidős Egészség Sportpark Program keretében „C” típusú létesítményt adtak át a községben. A naszályiak szabadtéri sportparkja az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épülete mellett kapott helyet.

Petrik József

Nincs is jobb, mint szabadtéren sportolni

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Óvodások és kisiskolások sóvár szemekkel nézték azt a sok tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámaszra – egy szóval játékra – alkalmas eszközt, amelyek elől az ünneplőbe öltözött felnőttek egyelőre még elzárták az útjukat...

A sportpark átadásán megjelenteket először Czunyiné dr. Bertlan Judit, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte kiemelve, hogy Naszály ismét gazdagodott. Az ismert politikus szólt arról is, hogy a tetővel fedett létesítményt minden korosztály vegye igénybe, mert a szabadtéri testedzés semmi mással össze nem hasonlítható. Az ilyen jellegű sportparkok sajátja, hogy szabad levegőn konditermi miliőt idézzenek.

– Öt esztendeje fogalmazódott meg a gondolat, hogy a kistelepüléseken is épüljenek pályák, gazdagodjon a sportolás feltétele, emelkedjen a színvonala – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit. – Ez a mostani beruházás mintegy kilencmilliós központi fejlesztési forrásból valósult meg, amelyre pályázni lehetett. Ezeknek a szabadtéri parkoknak az elsődleges célja, hogy mindenki használhassa az egészsége megőrzése, karbantartása érdekében. Nincs is jobb a friss levegőn történő sportolásnál...

Nincs is jobb, mint szabadtéren sportolni (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

A település önkormányzata, mivel a park teljes környezetét is rendbe tette, mondhatni a létesítmény színvonalára emelte, végül 13 millió forintot költött a komplett kivitelezésre.

– Sikeres és élénk sport­élet jellemzi Naszályt. Van már korszerű tornatermünk, sportpályánk, és most a szabadidős tevékenységeknek is elkészült a „terepe” – hangsúlyozta dr. Maszlavér Petra, a település polgármestere. – Az új sportpark éjjel-nappal nyitva áll mindenki számára. Bízom benne, hogy minél többen jönnek el ide, próbálják ki az eszközöket, hogy aztán rendszeresen mozogjanak is.

A köszöntőket követően a naszályi gyermekek hathatós segítségével átvágták a nemzetiszín szalagot, majd szakszerű sporteszköz-bemutatót tartott Szíjártó Jenő, a WODOM Sportegyesület vezetőedzője és három csapattársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában