Megbújtak a raktérben

2024.05.17. 07:49

Súlyos bűncselekmény történhetett az M1-esen, ahol 3 ember halt meg egy kamion rakterében

A bolgár férfit rendkívül súlyos bűncselekmény miatt vették őrizetbe.

Kemma.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, tragikus baleset történt május 14-én az M1-es autópályán, Tatabánya térségében. Egy pótkocsis nyergesvontató éppen a 72. kilométerszelvénynél tartott Győr felé, amikor hirtelen fékeznie kellett. Ez olyan erőteljesre sikeredett, hogy a teherkocsi rakománya is elmozdult és lezuhant. Ez torkollott tragédiába, a raktérben ugyanis emberek voltak. A súlyos rakomány egyenesen rájuk dőlt.

Mint azt a Ripost is megírta, a rendőrség őrizetbe vette a bolgár sofőrt, aki a gyanú szerint embercsempész volt. Információik szerint a balesethez rendőrök és mentősök érkeztek, ők fedezték fel a raktérben meghúzódó, súlyos állapotban lévő potyautasokat. A mentősök azonnal a segítségükre siettek, ám három ember életét már nem sikerült megmenteni. Az áldozatokon kívül ketten sérültek meg, méghozzá súlyosan.

Sejteni lehetett, hogy nem egyszerű utasokról van szó. Hamarosan kiderült: a kamionban összesen 6 pakisztáni férfi utazott, akik az M1-es autópályán, a raktérben megbújva akartak átjutni a határon.

– A gépjárművezetőt, egy 52 éves bolgár állampolgárt, a rendőrök a helyszínen elfogták, ellene őrizetbe vétele mellett embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás – tudatta a Riposttal a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában