Döntés

2024.05.14. 12:31

A dorogi rém: elrendelték a letartóztatását

A dorogiakat már jó ideje rettegésben tartotta egy agresszív férfi. A dorogi rém – ahogyan már a helyiek ismerik – legutóbb egy tinédzser lányt akart megerőszakolni, most pedig késsel támadt egy családapára.

Kemma.hu

A 31 éves férfi legutóbb egy tinédzser lányt akart megerőszakolni, most pedig késsel támadt egy családapára. Május 11-én esett neki Kovács Gábornak és megvágta őt egy késsel. Az édesapa a gyermekét akarta megvédeni tőle, amikor a dorogi rém nekiesett.

A dorogi rém késsel támadt a férfire
A dorogi rém késsel támadt a férfire
Fotó: Ripost / olvasói fotó

A sértett a Ripostnak idézte fel a történteket:

Láttam, hogy Valentin kukázik. A közeli lépcsőházból kijött egy anyuka három gyerekkel. Szerettem volna nekik szólni, hogy kerüljék el Valentint, mert biztos, hogy van nála valami, amivel támadhat. Méregetni kezdte a kisgyerekeket, ezért is aggódtam

Kovács Gábor szintén gyermekeivel és várandós feleségével volt, akik szintén végignézték a történeteket

Épp figyelmeztettem az anyukát, amikor engem is kiszúrt Valentin, hogy ott vagyok. Korábban nyilatkoztam róla, a támadásokról a tévének, emiatt nem kedvelt, ezért is támadhatott rám. Amikor meglátott, rám ordított, rám köpött. Aztán hirtelen elővett a táskájából egy kést. Először hadonászott felém, majd három szúrásból egyszer eltalált. Ömlött a kezemből a vér, láttam a csontomat is. Tíz centi mélyen vágott meg. Ha nem rakom magam elé a kezemet, akkor arctájékon talál el

Az édesapát azonnal kórházba kellett szállítani és műteni. Több mint egy liter vért veszített, a kezét harminc öltéssel varrták össze. A Tényék a helyszínen járt és a férfivel, valamint a várandós feleséggel készített interjút, akit nagyon megviseltek a történtek.

A dorogi rém: letartóztatás

A dorogi rém nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, ugyanis február 4-én egy kerítést rongált meg, akkor garázdaság vétsége miatt indult ellene eljárás. Tavaly is több büntetőeljárás indult ellene: kétrendbeli garázdaság vétsége és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt. A nyomozók a gyanúsítottat május 11-én őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Ügyét kedden tárgyalták. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A vádlott védője fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, azonban a dorogi rém addig is rács mögé került.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában