Tolvajtempó

2024.04.29. 12:36

Három perc alatt fogták el a zsaruk a tolvajt, az ítélet is gyorsan jött +videó

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé az a férfi, aki egy nő kocsijából lopott táskát. A sértett ugyanis a tolvaj után futott.

Kemma.hu

A lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a román állampolgárságú férfit, akit a rendőrség az elkövetéstől számított három percen belül elfogott. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Váregyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a tényállás szerint az elkövető március 21-én Tatabányán, a Fő téren látta, hogy egy autóból egy nő árut pakol ki. A tolvaj a sértett figyelmetlenségét kihasználva a nyitott autó utasteréből kilopta a nő 8 ezer értékű fekete táskáját, majd a zsákmánnyal elfutott a helyszínről.

A táskában volt a sértett személyes iratain túl a körülbelül 65 ezer forintos telefonja, az 5 ezer forint értékű pénztárcája, valamint 30 ezer forintnyi készpénz is. A lopás elkövetési értéke összesen: 107 ezer 900 forint volt.

A bűncselekménnyel okozott kár megtérült, mivel egy közelben lévő taxis figyelmeztette a nőt a lopásról, aki ezután az elkövető után futott. A nő a táskáját a benne lévő értékekkel együtt egy másik táskába elrejtve megtalálta a férfinél, a tolvajt pedig a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetést követő három percen belül elfogták.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság a férfit 3 hó, végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész, védő és elkövető is tudomásul vette – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában