Vádemelés

2024.02.16. 10:06

65 ezer forintért adták el két férfinek a 13 éves szökött kislányt

5 emberrel szemben emelt vádat a megyei főügyészség, amiért prostitúcióra vettek rá egy gyermekotthonból szökött 13 éves lányt.

Kemma.hu

Szexuális visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség vádat emelt azokkal a férfiakkal és egy nővel szemben, akik egy szökésben lévő kiskorú lányt befogadtak, majd prostitúcióra kényszerítettek. 

Dr. Stoller Katalintól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a szexuális cselekmény végzésére kényszerítő elkövetőkkel és a gyermekprostitúciót kihasználó férfiakkal szemben végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől eltiltást kértek. A lány kiközvetítésében részt vevő férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott, továbbá három férfival szemben indítványt tett arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el őket minden tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kapcsolatos foglalkozástól, tevékenységtől.

A vádirat szerint két férfi és egy nő 2022. október 29. és november 10. között egy Tatabányához közeli településen befogadta a gyermekotthonból szökésben lévő 13 éves lányt, akit lakhatásért és ellátásért cserébe prostitúcióra bírtak rá. Az egyik férfi ebben az időszakban a lány beleegyezésével maga is többször végzett szexuális cselekményt a lánnyal.

A nő egyik férfi ismerőse, aki nem tudott arról, hogy a lány még kiskorú, illetve a nő felhívtak egy-egy férfit arra, hogy találkozzanak a kiskorúval, aki pénzért cserébe szexuális szolgáltatást nyújtott nekik. A két férfi tudott arról, hogy még nem töltötte be a 14. életévét, a szexuális cselekményért 50 ezer, illetve 15 ezer forintot fizettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában