Csalás

2023.12.20. 10:33

Cigit, péksütit és ebédet is fizetgetett az Oroszlányban talált bankkártyáról a férfi +videó

Miután a sértett észlelte, hogy eltűnt a bankkártyája, azt letiltotta, így a csaló egy dohányboltban hagyta a már nem fizetőképes kártyát.

Kemma.hu

Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a talált bankkártyával több, mint egy tucat alkalommal vásárolt.

A vádirat szerint a férfi 2023. február 16-án Oroszlányban bankkártyát talált az utcán, amellyel három egymást követő napon dohányboltban, étteremben, üzletekben, pékségben tizenhatszor vásárolt különféle terméket. A sértett harmadnap vette észre bankkártyája eltűnését, ekkor azt letiltotta. Az elkövető dohányboltban fizetni akart a kártyával, de a letiltás miatt az nem sikerült, ezért a férfi a bankkártyát a boltban hagyta, azt az eladó a sértettnek később visszaadta.

A bűncselekménnyel okozott kár 52.465 forint, ami megtérült azáltal, hogy a bank a tranzakciók összegét jóváírta a sértett számláján.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen férfival szemben közérdekű munka büntetést, és 52.465 forint összegű vagyonelkobzást szabjon ki.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában