Tűzeset

2023.10.14. 15:17

Halálos tűz Tatán: egy idős nő holttestét találták meg a házban, füstmérgezést kaphatott

Október 14-én, szombaton 11 órakor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Tatán egy családi ház égett. Az épületben egy elhunyt személyt találtak.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A helyszínre érkező tűzoltók a Rozgonyi utcában lévő családi házban egy korábbi tűz nyomait és egy idős nő holttestét találták meg. A konyhában egy négyzetméteren égett a mosogató alatti szemetes, a mosogatószekrény és annak környezete.

A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. Az épület falai erősen kormozódtak, így nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűz keletkezési körülményeinek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít. A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy mint az az esetből is látszik, nem kell nagy tűz ahhoz, hogy tragédia történjen.

A legtöbb használati tárgyunk, a bútoraink tartalmaznak műanyagot és egyéb szintetikus anyagokat. Ezek égésekor mérgező füst szabadul fel. Akár egy tenyérnyi tűznél is keletkezhet annyi mérgező füst, ami már végzetes lehet. A füstmérgezések és komolyabb lakástüzek elkerülése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt vásárolni, ami a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában