Letartóztatták

2023.02.17. 10:55

Dorogon és környékén terített a díler, fűben utazott

Az elkövető Budapesten ismeretlen személytől 203 gramm növényi törmeléket szerzett meg azért, hogy azt a későbbiekben eladja.

Kemma.hu

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség eredményesen indítványozta, hogy rendeljék el a letartóztatását annak a férfinak, aki rendszeresen árult marihuanát. A nyomozási bíró az elkövetőt meghallgatta, azt követően meghozott végzésével a letartóztatást egy hónapra elrendelte – közölte dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Az indítvány szerint a dorogi férfi 2022. évben kábítószert, marihuánát árult Dorogon és környékén.
A dorogi férfi kábítószert, marihuánát árult Dorogon és környékén
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az indítvány szerint a dorogi férfi 2022. évben kábítószert, marihuánát árult Dorogon és környékén. Az elkövető egy férfinak Tokodon havonta legalább 5 gramm, egy másik férfinak Dorogon havonta legalább 5 grammot, egy harmadik férfinak havonta legalább 10 grammot adott el. Az elkövető 2022 őszén Budapesten egy bevásárlóközpont közelében ismeretlen személytől 203 gramm növényi törmeléket szerzett meg, azért, hogy azt a későbbiekben eladja.

Az Esztergomi Járásbíróság a február 17-én tartott ülésen 1 hónapra, március 17-ig rendelte el a férfi letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelése a bizonyítás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye miatt indokolt. A végzés végleges, azt az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette – közölte Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában