Időjárás

2024.05.17. 04:27

Felhőszakadások lehetnek ma Komárom-Esztergomban

Felhőszakadások is lehetnek. 21-22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kemma.hu

A Köpönyeg.hu prognózisa szerint május 17-én, pénteken gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és kettő hullámban: hajnalban-reggel, illetve délután-este várható sokfelé zápor, zivatar. Felhőszakadások is lehetnek. 21-22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: met.hu

A Hungaromet prognózisa szerint délután csak kevés helyen lehet a Dunántúlon gyenge csapadék, majd estétől délnyugat felől hidegfront vastag felhőzete és kiterjedt csapadékzónája érkezik esővel, záporral, zivatarral, amely éjszaka halad északkelet felé, de mögötte hajnalban délnyugaton már elkezd szakadozni, csökkenni a felhőzet. A front mögött a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés és átmeneti csapadékszünet valószínű, péntek délután azonban a délnyugati tájak kivételével több helyen pattanhatnak ki záporok, akár heves, felhőszakadással járó zivatarok.

Péntek estétől egyre nagyobb területen kiderül az ég. Napközben sokfelé erős, zivatarok környezetében viharos lesz ma a délkeleti, holnap a délnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a tartósan csapadékos északkeleti vidékeken 15, 20, másutt 21, 27 fok között alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. A délutáni hirtelen felmelegedés az arra érzékenyeket megviselheti, náluk fejfájás, szédülékenység jelentkezhet. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!