Magyar Kupa

2024.05.15. 09:59

Megosztottak a paksiak a Fradi elleni kupadöntő előtt (videó)

A paksiak részéről Windecker József örül, hogy a Ferencvárossal játszhatnak a Puskás Arénában. Bognár György vezetőedző szerint csapatának alkalmazkodnia kell majd a Fradihoz. A zöld-fehérek edzője, Dejan Sztankovics a portugál José Mourinho mondását emlegette a szerdai finálé előtt.

MW

A Paksi FC játékosai a Kisvárda Master Good mérkőzésen

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Két éve, 2022-ben is a Ferencváros és a Paks játszotta a kupadöntőt, akkor a Fradi simán, 3-0-ra győzött. Windecker József, a paksiak csapatkapitánya örül annak, hogy ismét megmérkőzhetnek a bajnokcsapattal.

A Paks tapasztaltabb lett

„Hamarabb bejutottunk a kupadöntőbe, mint a Ferencváros, és amikor ment a Fradi Nyíregyháza elleni meccse, az öltözőnkben vegyes volt, hogy ki kivel szeretne megmérkőzni a döntőben. Én örülök, hogy a Ferencvárossal játszhatunk, már csak azért is, mert így biztos, hogy nagyon nagy nézőszám jön össze. Ez plusz motivációt ad. Úgy gondolom, hogy paksi oldalról is sokan el fognak jönni” – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Windecker.

20240511_1021_SZM
Windecker József, a Paks FC középpályása
Fotó: Szabó Miklós / Forrás: Nemzeti Sport

A hazai kupasorozat újkori történetének eddigi leglátogatottabb fináléja volt a 2022. május 11-én lejátszott Ferencváros–Paks, közel 39 ezren voltak jelen a Puskás Arénában. A magyar szövetség várakozásai szerint szerdán ez az adat is felülmúlható, sőt a telt ház sem elképzelhetetlen. 

„Tavaly sajnos nem sikerült, de az idén nemcsak a kupában, a bajnokságban is nagyon jól szerepelt a csapat. Kellő tapasztalatot szereztünk ahhoz, hogy az idén több esélyünk legyen, mint két évvel ezelőtt. Ki szeretnénk élvezni a kupadöntő minden pillanatát, de igazán elégedett akkor lennék, ha hazavinnénk a kupát” – árulta el a középpályás.

A Ferencváros futballistái győzelem esetén 2022 után újra dupláznak, azaz egyszerre kupagyőztesek és bajnokok is lesznek. – Tisztában vagyunk vele, hogy a Paks jó csapat, három nehéz mérkőzést játszottunk ellene a bajnokságban, sokáig fej fej mellett haladtunk a tabellán. A csapattársaimmal együtt mindent meg fogunk tenni, hogy elhódítsuk a kupát – közölte az FTC izraeli válogatott középpályása, Mohammed Abu Fani.

Mourinho tanácsai Sztankovicsnak

A magyar bajnok edzője, Dejan Sztankovics élete első MK-döntőjére készül, a paksiak mestere Bognár György szerint csapatának más stílusban kell futballoznia a magyar bajnokcsapat ellen, mint azt korábban tette. 

20240505_2044_at
A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics 
Fotó: Török Attila / Forrás: Nemzeti Sport

„Ha egy jobb képességű ellenféllel játszol, akkor illik alkalmazkodni hozzá, és ez észszerű is. Mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a Ferencváros a legjobb játékerőt képviselő együttes a magyar mezőnyben. Bizonyos mértékig alkalmazkodnunk kell a Fradihoz, a kérdés az, hogy mennyit tudunk a saját játékunkból kivinni a pályára. Két éve olyan hangulat vett körül minket, amihez a játékosok nem voltak hozzászokva, de most azok a tapasztalatok is a segítségünkre lehetnek” – mondta el a Paks edzője.

A két csapat a mostani idényben már lejátszotta mindhárom egymás elleni meccsét a bajnokságban: a címvédő Ferencváros otthon előbb 6-1-re, majd 1-0-ra győzött, Pakson viszont 3-2-re kikapott.

A Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics szerint komoly mérkőzésre van kilátás, amelyen a két csapat fej-fej mellett fog küzdeni a trófeáért. A szerb tréner is úgy vélekedett, hogy nem tudja meglepni egymást a két együttes, de szerinte nem is a jó játék számít egy fináléban. – José Mourinho egyszer azt mondta nekem, hogy egy döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni.

„Ezt egy életre megtanultam. Lehet azt mondani, hogy a kupa egy könnyen elnyerhető trófea, hiszen csak hat meccset kell abszolválni érte, de ezek mind nagyon nehezek. Úgy gondolom, hogy szerdán apró részletek fognak dönteni a trófea sorsáról, adott esetben egy-egy szöglet, pontrúgás, szabálytalanság is eldöntheti a finálé kimenetelét” – mondta Sztankovics.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában