Hírek

2007.05.07. 16:42

Megnyugodtak a ferihegyi földi kiszolgálók

Z. H.

Tegnap aláírták az idei béremelésre vonatkozó megállapodást a ferihegyi földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. menedzsmentje és a szakszervezetek. Limburger Lóránt, a Celebi GH Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a megállapodás szerint a munkavállalók április elsejéig visszamenőleg 7,7 százalékos átlagos alapbéremeléshez jutnak.

Csorba Attila, a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) elnöke elégedett volt a megállapodással. Utalt rá: ha nehezen is, de sikerült elfogadható mértékű béremelést elérniük a munkáltatónál. A munkáltató eredetileg 1 plusz 2 százalékos béremelést ajánlott a szakszervezetek 18 százalékos követelésével szemben. Nehezítette az érdekképviseletek dolgát, hogy időközben a munkavállalók egy csoportja különalkut kötött a munkáltatóval.

Megegyeztek a felek abban is, hogy a szakszervezetek az év végéig újabb sztrájkot nem hirdetnek a Celebi dolgozói. Egyezség született arról is, hogy az eddigi két óra helyett 36 órával a sztrájk előtt be kell jelenteniük szándékukat a munkavállalóknak.

Eddig három alkalommal tartottak munkabeszüntetést a dolgozók. Legutóbb, április 5. és 7. között az öt szakszervezet felhívására körülbelül 400 földi kiszolgáló sztrájkolt Ferihegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!