Hírek

2007.05.04. 16:59

Életfogytiglant kapott a vokányi gyilkos

BAMA

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Baranya Megyei Bíróság azt a volt rendőrtisztet, aki hét éve agyonlőtte élettársa férjét Vokányban. Nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölésben, fegyverrel és lőszerrel való visszaélésben találták bűnösnek.

R. Attila 1998-ban, a pécsi rendőrkapitányság kiemelt főnyomozója szerelmi, majd élettársi kapcsolatot létesített a kapitányságon dolgozó kolléganőjével. Korábbi házasságaik felbontása, a válás elhúzódása miatt a párnak súlyos anyagi gondjai voltak. A rendőr őrnagy ezért elhatározta, megöli a nő férjét, az ő vagyona jelentős része az asszonyt illette.

2000. február 6-án elutazott Vokányba, bement a férj házába, a férfit egy torkára mért ütéssel ártalmatlanná  tette, aztán a pisztolyból leadott hét lövéssel kivégezte.

A rendőrség az őrnagyot és élettársát néhány napon belül elfogta, munkaviszonyukat megszüntette, ám a vádemeléshez nem találtak elég bizonyítékot, ezért szabadon engedték őket. A esetet az ORFK "döglött  ügyek" osztálya újraértékelte, s a férfi ellen javaslatot tett az  ügyészségnek a vádemelésre. A bíróság szerint a közvetlen és közvetett bizonyítékok olyan zárt logikai láncot alkotnak, melyek alapján egyértelmű, a gyilkosságot a volt rendőrtiszt követte el. Z. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!