Hírek

2007.05.02. 14:26

A Legfőbb Ügyészséghez fordult a Fidesz

A Fidesz szerdán a Legfőbb Ügyészséghez fordult a kormányzati negyed ügyében-jelentette be Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője szerdán, a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján.

BAMA

A politikus, aki képviselőtársával, Balsai Istvánnal jegyzi a beadványt, azt mondta: azért éltek közérdekű bejelentéssel a legfőbb ügyésznél, mert álláspontjuk szerint joggal lehet tartani attól, hogy a közpénzből tervezett, a valós piaci árat jelentősen meghaladó kiadással járó beruházás megsérti az állami vagyonnal való felelős gazdálkodás követelményeit, és akár hűtlen kezeléssel is együtt járhat.

A beadványban Cser-Palkovics András és Balsai István a Heti Válasz című lap április 19-i számában megjelent cikkre hivatkozik, amelyben az új kormányzati negyed létesítése mögött meghúzódó ingatlanspekulációkról, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a MÁV által tervezett ingatlanhasznosítási-visszabérlési akciósorozat előkészítéséről írnak. A Fidesz helyettes szóvivője a sajtótájékoztatón ismét arra szólította fel a kormányt, hogy mielőtt végleges döntéseket hozna a beruházásról, járuljon hozzá az Állami Számvevőszék vizsgálatához, amelyet a Fidesz hónapok óta szorgalmaz.

Cser-Palkovics András felhívta a figyelmet arra, hogy az új kormányzati negyedről szóló tanulmányból az is kiderült, hogy a valós piaci árnál 100-150 ezer forinttal drágábban, 300 ezer forintos négyzetméteráron épülne a negyed. Mint mondta, az is kérdés, hogy egyáltalán miért van szükség a kormányzati negyedre, miért költene el erre több tízmilliárd forintot a költségvetésből az állam, amikor az elmúlt héten kiderült, hogy a miniszterelnök és hivatala nem költözne oda.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!